die Zukunft

Jag vet inte riktigt vad jag vill göra med den här bloggen längre.

Själarnas brunn är f.ö. kört. Alla fulhack jag var tvungen att göra för att få spelet att ens funka fick min pc att totalhaverera. På något sätt blev ram-minnet paj, och hårddisken typ repade sig själv eller någon sådan skit. Jag fattar inte riktigt hur.

Så jag vet inte vad jag vill göra här. Det är förmodligen sammanlänkat med att jag inte vet vad fan jag ska göra med mitt liv i allmänhet.

En tanke jag haft är att intervjua människor jag som tycker är intressanta. Inte några jäkla epostintervjuer, utan riktiga sitta-ner-och-prata-i-några-timmar intervjuer som inte nödvändigtvis måste handla om den nya bok/spel/whatever si-eller-så just ska släppa, eller den sak han-eller-hon just gjort. Plus: roligt. Minus: tar jävla massa tid och energi.

Lägga upp bilder på söta katter?

Lägga ner bloggandet helt?

Förvandla bloggen till en dejtingsajt för nördar?

Börja måla/dreja/väva och publicera min alster här?

Vettefan.

38 reaktioner till “die Zukunft

 1. Jag vet precis vad du ska göra. Du ska försöka hitta mer info om Björn Nyberg.

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Return_of_Conan

  ”The Return of Conan was only the second Conan novel ever written, the first being Howard’s The Hour of the Dragon. Nyberg, a Swedish fan of Howard’s Conan tales, was inspired enough by them to pen the story in a language not even his own. De Camp’s contribution was largely to smooth off the rough edges of the resulting text.”

  Han är född på tjugotalet. Googlade runt lite och eventuellt kan han ha dött, men jag vet inte säkert. Vill veta mer om honom!

  Gilla

 2. Vad du än väljer är det du redan gjort monumentalt. Och det är okej att ta pauser, eller att lägga av och göra nått annat.

  Jag gillar idén med intervjuer, kanske kan få lite mer nyanserade porträtt av vilka folk är och vad de vill och tänker.

  Alltnog, det tar den tid det tar att bestämma sig för att fortsätta. Tills dess tackar jag för det du redan skrivit.

  /Magnus S.

  Gilla

  1. Ja, måste passa på att instämma i detta också. Ditt metabloggande (eller vad man ska kalla det) har varit av ypperlig kvalitet, även med internationella mått mätt.

   Gilla

 3. Detta gör mig ledsen. Men blir det inget mer så är det så. Tack för en ytterst läsvärd blogg. Tack för tipset om I hit it with my axe, utan detta skulle mitt rollspelsintresse fallit i glömska. Men nu sitter jag här med hemmet fullt av kampanjmaterial, tre spelgrupper och en ytterst smaskig Vornheim-bok av Zak.S i hyllan.

  Gilla

 4. Vad än die zukunft har i sitt sköte kan det inte påpekas nog att du gjort ett jävla fint jobb med Piruett. Boktips, asgarv och festliga båtturer på rollspelsnostalgins brusande hav. Skål!

  Gilla

 5. Du har gjort ett fantastiskt jobb här under flera år. Så det är inte konstigt att energin tar slut. Du skrev om mig i Sinakdusmåndagar att det var klokt att jag slutade hos Ä-spel när jag stod på topp. Applicera dett kontaterande på dig själv. Livet är kärvt, så ta vara på dig och gör det du vill, det du mår bra av, och njut av minnet av allt det goda du har gjort här.

  Gilla

 6. Dreja, defenitivt!
  Men bloggen innehåller väldigt mycket rolig läsning, som det vore väldigt tråkigt om man inte kunde gå in och läsa om då och då!

  Gilla

 7. Verkligen ypperligt jobbat Magnus. Jag håller tummarna att lusten återvänder men tills dess så tackar jag för den tid som varit. Fantastiskt roligt har det varit!

  Gilla

 8. Tack för många roliga och intressanta inlägg, jag hoppas du fortsätter men det finns ingen mening med att hålla något i liv bara för sakens skull. Men se till att bevara det som är skrivet här. Det finns mycket information som inte är lätt att ersätta. Jag tänker då främst på många av kommentarerna från de gamla hamnarbetarna.

  Magnus

  Gilla

 9. Näääe… inte lägga ner! Den här och Hatpastorns Likpredikan är dom bästa bloggarna i Sverige.

  Kanske ska ta in lite gästskribenter för att få lite draghjälp i artikelförfattandet?

  Om du lägger ner så ska du ha enormt mycket cred för denna underbara blogg.

  Gilla

 10. Trist! Men du, om man har en livskris och inte vet vad man ska göra av sitt liv ska man ju skriva en bok. Och du ska förstås skriva en sjukt bra bok om Äventyrsspels uppgång och fall. Jag kommer köpa den. Promiss!

  Gilla

 11. Jag hoppas bloggen får finnas kvar, och att du fortsätter skriva. Kommer hålla utkik efter dina alster, vad det än blir när du funderat klart. Kanske kan du väva en gobeläng som illustrerar den svenska rollspelshistorien?

  Skämt åsido, ta den tid du behöver och tack för det vi fått ta del av hittills!

  Gilla

  1. Epostintervjuer är, i min värld, aldrig bra. Så opersonliga, stela och skriftspråkiga. DESSUTOM tycker jag att de är lata och oförskämda. ”Hej, här kommer 10 frågor jag har hittat, skriv så mycket du kan på varje så publicerar jag det i mitt namn sen.”

   Inte ok.

   Gilla

   1. Epostintervjuer kan å andra sidan bli väldigt koncisa. Det är helt enkelt en annan genre än en vanlig intervju. Fel blir det först när man låter påskina att det är något annat.

    (Apropå intervjuer så är den allra, allra tristaste typen av tidningsartikel det tryckta samtalet. Ingen struktur, inget fokus. Redaktör hitåt!)

    Gilla

   2. Jag håller med Anders. Men e-postintervjuer som är mer ifyllda formulär/enkäter är inte så intressanta, om inte frågorna är väldigt bra. I en riktigt bra e-postintervju kan intervjuaren ställa följdfrågor. Då blir samtalet mer levande. E-postintervjun har också fördelen att den intervjuade blir korrekt citerad.

    Gilla

   3. Jag tycker att mailintervjuer kan vara bra, men det brukar närmast ovillkorligen kräva diskussion och följdfrågor. Precis som alla andra bra intervjuer.

    //JJ

    Gilla

 12. Jag tycker du ska ta sommarlov! Hälsa på nån som du inte träffat på länge och ta en förmiddagsbärs.

  Piruett.se är Sveriges utan tvekan bästa rollspels-/nördkulturblogg. Låt den vara bara det. Skriv inte om du inte tycker det är roligt. Det är att göra dig själv en björntjänst. En dag blir det förhoppningsvis roligt igen.

  Eller så är det bara det att du gjort allt som kan göras. Det är inte en dålig möjlighet.

  Gilla

 13. Jag har länge beundrat dig för den disciplin du besitter som faktiskt lägger tid och möda på att skriva tänkvärt och väl. Hos mig är det en frustration och vrede över att inte hinna eller orka skriva som bubblar fram ibland. Kostråd för rollspelare, The Game för rollspelare eller varför inte en Lonely Planet för rollspelare?

  Respekt till dig från en med en biljard idéer men ingen sisu.

  Gilla

 14. Din blogg har förgyllt många kvällar för mig med sweet memories av tonårens huvudsyssla. Du har en stor talang, ta tillvara på den, om än inte via bloggmediet. Peace out

  Gilla

 15. Jag tycker att du ska åka till södra Italien, finna återställaren, vida stränder så långt äventyret räcker…

  Gilla

 16. Att sitta ner och intervjua hängivna fantasy-nördar öga mot öga är en sjukt bra idé. Främst därför att alla ”riktiga” journalister går omvägar runt allt som luktar fantasy eller rollspel. Hantverket kan du ju, och du är en lysande stilist. Kunnandet om branschen är det heller inget fel på. Jag tycker du ska köra på den linjen.

  Gilla

 17. Här är en ide! Du kan samla dina favorittexter i hederlig gamla fanzine form och sälja av till närmast sörjande bloggläsare. Då kan du radera bloggen med gott samvete, samtidigt som du får ihop en bra mail lista att kontakta om du blir sugen på att starta upp en blogg på nytt! Rent hus så att säga.

  Gilla

 18. Mycket synd att du saknar inspiration att blogga vidare.
  Du har en grym talang för att kombinera sarkasm med kärleksfulla formuleringar…
  Detta har varit en av mina absoluta favvoplatser på nätet(dvs sajter som saknar hockey och alkohol och naken hud,gärna kombinerat…)

  Gilla

 19. Förstår verkligen om det inte känns helt inspirerande att skriva nu och det kan nog inte några käcka kommentarer eller bra idéer förändra. Man får bara hoppas att du får styrsel på livet igen. Men när du får det, så hoppas jag av helt själviska skäl att du kommer igång med skrivandet igen, för det här har varit min favoritläsning under flera år. Oerhört inspirerande. Herregud, du har till och med fått mig att börja spela rollspel igen.

  Skall man nu leverera konkreta idéer så kan jag bara instämma i att det vore kul med intervjuer – gärna med folk från (de svenska) rollspelens ungdom, som nämndes bland kommentarerna för ett tag sedan. Nils Gullikson, Anglemark, kanske en intervju med hon som gjorde Kult (Gunilla.. Petersen? nej, så var det nog inte. Du vet vem jag menar).

  Tills dess hoppas jag att du snart känner att allt går åt rätt håll igen!

  Gilla

 20. En idé är att ta skrytiga baksidetexter till olika äventyr eller expansioner och sen såga dem som du brukar och tala om vad de EGENTLIGEN handlade om.

  Eller bara såga expansionsset. Det är också grymt kul!

  Gilla

 21. Håller med alla föregående talare om hur bra den här bloggen varit och hoppas att du hittar nån riktning med livet som passar dig. Hur det än blir. Jag är även helt övertygad att du kommer göra det för av någon anledning så löser sig banne mig allt till slut. Tack och lov.

  Sen tycker även jag att iden om äventyrsspels uppgång och fall vore kul att läsa.

  Gilla

 22. Hoppas ändå att pausen gör dig gott att rensa tankarna och jag när ändå förhoppningen att Sveriges mest lästa fristående rollspelsblogg återuppstår. Ta ett år till på dig vetja, Piruett kommer alltid ligga i mina favoriter och jag kollar dagligen så när du känner dig redo igen kommer iaf jag finnas där att sätta tänderna i det.

  Gilla

 23. Kort men mycket, mycket varmt tack för dina texter, högt som lågt, om det ”silverage” rollspelssverige jag var en deltagare i.

  Gilla

 24. Tack för en grym blogg som jag hoppas kommer drivas vidare. Se dig lira själarnas brunn är banne mig det roligaste jag sett på mycket länge. Ska lyssna efter syrsor nästa gång jag är i en hamn.

  Gilla

 25. Hoppas att det är en paus och inte ett slut. Det har varit awesome att följa dig genom rollspels-sveriges historia, hoppas att det inte tar slut än. Och om det nu är ett slut så är det bara att tacka för en väldigt fin tid 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s