Jag spelar Själarnas brunn: De första 10 minuterna

Efter många om och men fick jag Drakar och demoner: Själarnas brunn att funka med Windows 7 på min lilla Samsung-netbook. Som tur var tillverkades spelet på Windows 95/98-tiden, då det inte krävdes så hög upplösning.

Givetvis var jag tvungen att göra en screencast  – den första av sitt slag på Piruett.se – av när jag spelar spelet, med livekommentarer och allt. Om ni har 10 minuter att avvara så kan jag inte tänka mig ett bättre sätt att tillbringa dem på: Drakar och demoner + pc-spel + mitt ocensurerade babbel (nyckel ord är ”whatever” och ”skit samma”).

Det är ren internetmagi.

30 reaktioner till “Jag spelar Själarnas brunn: De första 10 minuterna

 1. Wow, man blir nästan galen av släpande steg.

  Weird att höra rösten på någon som man läst så mkt va. Ett tag trodde jag det var jag själv – tyckte rösten lät som jag, tom ordval – det va freaky. Men de gick över 🙂

  Kommer du orka spela klart det e frågan – vad är oddset?

  Gilla

  1. Jag tror det beror på om spelet bli SVÅRT eller ej. Misstänker att om det krävs genuin, nötande, ansträngning för att komma vidare så kommer jag inte att palla med det. Vi får se helt enkelt!

   Gilla

 2. Gillar framför allt att en fånge utger sig för att ha nyckeln till halskedjan, som verkar vara bunden till administrationen i fängelset enligt någon papperslapp som du hittade.

  Gilla

 3. Uj, Jag har svårt för såna där röster som säger konstiga saker. Rätt segt med alla tomma rum också.
  Kanske finns det nån läsare som har lite insider information från produktionen?

  Du ska inte testa Eonspelet också? Det blev ju aldrig klart iofs men jag tror marco sa nåt om att han hade tillgång till delar av det, eller minns jag fel?

  Gilla

  1. Jo, jag har två demon av EON-dataspelet liggandes någonstans. Jag jobbade med det medan Själarnas Brunn byggdes (samma bolag) och jag tror att jag står med som speltestare av det spelet. Överlag kan man säga att scopet var ett spel som hade 12 månaders utvecklingstid medan teamet fick 6 månader på sig. En bana (level 4?) blev helt cuttad och isf ganska coola gåtor blev Gåtan att samla ihop typ 500 guld som låg i olika rum…

   Gilla

 4. Tre stavningar på Basc på samma lapp. Historisk korrekthet eller tokslarv vid översättningen (för jag gissar att det inte är en originalporrduktion)?

  Gilla

 5. Härligt initiativ. Fortsätt spela! Väntar med spänning på den fortsatta utvecklingen.

  Själarnas brunn har det där lilla extra som Baldurs Gate och Neverwinter Nights saknade: möjligheten att spela en grön anka som bara kan gå och inte springa och vars fotsteg illustreras med ett oupphörligt klafsande ljud!

  Gilla

 6. Tomma rum.
  I enlighet med äventyren på den tiden var tomma rum utan eg mening vanligt förekommande (har du glömt dina egna recensioner?).
  Avsaknad av möbler och andra detaljer beror mycket på dåtidens begränsade datorkraft. Jamenar, spelet är ju i 3d perspektiv, modernt värre när det begav sig.

  Vill minnas att jag fick tag på det här beggat.
  Kommer inte ihåg grottorna men att jag fastnade på någon för mig omöjlig fajt ganska kort in i spelet.
  Roligt? rollspel på dator handlade ju mycket om att gneta sig igenom saker, du har ju tex inte ens försökt ha ihjäl vakterna utanför eller ritat karta. Det roliga var liksom att ha jobbat sig genom resp del.

  Årsta
  Vaddå finns det inga hjältar i Årsta nu heller?

  Gilla

 7. Vill minnas att Codex rapporterade om ett Eon spel i samma vända som det här kom. Om jag minns rätt skulle man inte kunna styra sina rollpersoner utan bara ”inspirera dom” till vad de skulle göra.
  Stog mycket om det i ett tidigt avsnitt av Codex, sedan blev det dödstyst.

  Gilla

 8. Jag tycker att det är magiskt i sig att se Drakar och Demoner som dataspel. Wow.

  Grafiken ser ju bra ut, men spelet verkar lite segt och (mycket) ologiskt.

  OBS: såg filmen utan ljud så jag vet inte vad som sägs eller om musiken är något vidare.

  Gilla

 9. Jag kanner igen det dar klipp-kloppklafsandet nar han gar. Det ar ju samma ljud som kavalleristerna i Svea Rike. Sa visst, Anka = Hast

  Gilla

 10. hur fick du det att funka på windows 7 ?? jag har installerat och kan starta spelet men det är bara svart!! är det några inställningar man måste ordna eller?
  mvh

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s