Köpes: Själarnas Brunn

Jag betalar riktiga pengar till den som kan fixa fram ett exemplar av det gamla pc-spelet ”Drakar och demoner: Själarnas brunn” till mig.

Jag lovar dessutom att utförligt recensera spelet här på bloggen.

8 reaktioner till “Köpes: Själarnas Brunn

 1. Kul att se dig online igen.
  Inte bara för att du är en trendsetter, utan mest för att jag hoppas att det innebär att du mår en smula bättre.

  Ang. själva spelet ger en snabb googling vid handen att det knappt funkar på moderna datorer. Däremot går det att ladda ned med en hastighet av 3 mbit från ett hemligt ställe som säkert ingen känner till och som jag inte vill skriva här för att inte göra dig till medbrottslig, men det har en lös koppling till kapten krok…

  Gilla

  1. Det finns en hel del emulatorer och patchar man kan installera för att få äldra spel att fungera på dagens datorer i dagens OS. Det brukar inte vara några problem om man är beredd att lägga ner lite jobb på det. 🙂

   Gilla

   1. Det var väl där det sprack – där när jobbet kom in i bilden…

    Det jag hittills kunnat utröna är att filen Drakar (nätverk).exe är förvånansvärt svår att installera. Ett knep är att kopiera hela cd 1 till en plats på hårddisken, och installera skiten därifrån. Då brukar det funka.

    Nästa problem är att spelet inte accepterar att det är installerat. En lösning verkar vara att välja en installations-katalog som ligger närmare roten.

    Nu är jag förstås våldsamt oteknisk, men min gissning är att de rena installationsproblemen har att göra med att moderna sökvägar innehåller fler tecken än spelet klarar av.

    Sen att få igång själva spelet, där går jag bet.

    Gilla

   2. Äldre spel brukar ha svårt för sökvägar som innehåller mellanslag. Typ Program Files. Lösning: Lägg spelmappen direkt i rotkatalogen. På Windows -98 borde det flyta utan problem, om du har sådana skivor kvar.

    Gilla

 2. Roligt att du är tillbaks. Du har varit saknad.

  Är det drakar och Demoner-spelet som har en anka som huvudperson?
  Skulle vara sjukt skoj att läsa den recensionen.

  Gilla

 3. Har du lyckats få tag på det? Jag hittade skivorna och manualen längst in i en garderob hemma hos mina föräldrar. Fodralet är nog mosat och kastat sedan länge, däremot …

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s