Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Julklapstips: Svavelvinter

Ni har väl inte missat att Erik Granströms roman Svavelvinter har kommit i pocket? Billig som fan är den också: 60 kr på SF-bokhandeln, 44 kr (!!) på Adlibris och 52 på Bokus.

Jag har inte läst boken sedan den kom 2004, men jag minns den som långt över förväntan och faktiskt riktigt bra. Tror minsann att det är dags för en omläsning.

Det jag undrar mest just nu är dock: vems är citatet på pocketens omslag? ”En utmärkt bok, det bästa jag läst bland de senaste årens svenska fantasy.” Hm …

 1. Profilbild för Magnus

  Det skulle kunna varit jag som skrev den texten. För den är verkligen otroligt bra. Jag har den i hardback men ska köpa ett par av pocketvarianten med. Deliv för att ha i bilen. Delvis för att ge till vänner i Julklapp. Det är verkligen en otroligt bra bok!

 2. Profilbild för Daflum

  Okey nu har jag inte boken men finns det alltså ingen som citatet kommer från inuti boken heller ?

  1. Profilbild för Brior

   Jag var faktiskt själv misstänksam men nu ser jag ju att samma citat står med referens på bokens baksida. Enhörningen som sagt. Skönt.

 3. Profilbild för Johan Anglemark

  Det är som Petter skriver, det är Måns Broo i sin recension i tidskriften Enhörningen.

 4. Profilbild för Daflum

  Vad awsome att det inte står i boken vem som har sagt det. Skall lätt skiva citat på framsidan av mina tentor att ”detta är den bästa jag läst på länge” eller ”man måste vara en idiot för att inte ge denna utsökta tenta toppbetyg”

  Tyckte mest det var en häftig grej. Kan någon för övrigt förklara för mig vad den stora grejen var med svavelvinter egentligen, känns som att det är alla ni gamla rävars heliga graal. Magnus har skrivit en del som själva sviten men jag förstår fortfarande inte vad själva grejen är och varför det är så himla fantastiskt att de skall göras ett traktorienrollspel.

  Kanske har att göra med att jag inte var med på den ”gamla goda tiden” eller `?

 5. Profilbild för kosta

  Ja, nu e det nog dags att läsa om den – väntat på pocket länge – orkar inte bära tegelstenar längre (e jag gammal?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *