Bävern.

Jag fick ett mejl av en uppmärksam läsare:

I den pågående diskussionen om Äventyrsspels iver att publicera stats för meninglösa djur bör noteras att Monsterboken 2 inte bara innehåller en, utan två olika varianter av bäver.

Och mycket riktigt, efter lite bläddrande hittade jag dem. Bävrarna.

Klicka för större.

Jag är övertygad om att bävern, och kanske speciellt jättebävern, berikat många äventyr under årens lopp. Vad kan väl vara häftigare än att mäta sin styrka mot en ilsken bäver? Att smyga in i en hårt bevakad bäverdamm på jakt efter guld och ära?

Foto: Steve (http://www.flickr.com/people/31563480@N00)

Fruktan har fått ett nytt namn. Bävern.

27 reaktioner till “Bävern.

 1. Förklaringen till varför bävrar jagas finns i Pendragon:

  ”This creature is hunted for its testicles, which make a very powerful medicine. When hunters close in upon it, the beaver castrates itself and flings the organ to the hunter, thereby escaping with its life. Observers of this event may receive a check to the Cowardly trait.”

  Även Pendragon har två varianter av bäver. Den andra varianten kalls för Avanc och kan skapa malströmmar med sin svans. Med 40 i styrka klipper den DoD bävrarna vilken dag som helst!

  Gilla

 2. Hörrni, bävrar är inget att skoja om! Eller, jo, lite grann. Men »strider« med dem är möjliga, och äventyrs stats är då någolunda berättigade. Se sidan jag länkar till.

  Gilla

 3. Jag har faktiskt skrivit ett M:UA-äventyr med bävrar i. Åkes gödbäverfarm som väcker ont blod hos de muterade bävrarna. Bäverstek med bikräm. Manna för en IMM i Hindenburg.

  Gilla

  1. Angående det nya utseendet (alltså på sidan, inte på bävern) är det synd att alla numer har samma symbol. Det blir lättare att läsa kommentarer med fraktaler eller monster – tycker i a f jag.

   Gilla

 4. När jag skrev till Eon fanns en hommage till detta underbara inlägg – i landet Asharien ges mycket utrymme åt den ashariska jättebergsbävern; dess liv, hemvist, problem och plats. Till och med, i sann Eon-anda, beskrivs olika maträtter som man gör av djuret. Jag tror inte att det någonsin har sagts varifrån inspirationen eller snarare intern-skämtet kom ifrån ursprungligen. Se det som ett av årets svagaste scoop.

  Gilla

  1. Jodu.
   Det finns ingen detalj i något spel som har lyckats bryta stämningen så spontant och regelbundet i mina grupper som Jättebergsbäverkorv. Blev tvungen att skriva ett äventyr på ämnet så de skulle sluta gnälla om att åka och jaga dem.

   Tack för den.

   Gilla

 5. ”Att smyga in i en hårt bevakad bäverdam…”
  Det stavas väl ”damm”,en bäverdam är väl mammabävern???
  Förlåt,men min besserwisserattityd och min infantila humor är en otäck combo…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s