Caarevels dolk – vad hände sen?

En av de största tragedierna med Rubicons död i juni 1991 var att man aldrig fick reda på hur serien Caarevels dolk slutade. Tomas ”Saga” Arfert skrev och ritade denna berättelse om krigaren Cirana och hennes märkliga öden i rollspelet Khelataars värld. Jag överdriver inte när jag säger att Caarevels dolk är den bästa Khelataar-baserade serie som någonsin publicerats i en Lancelot Games-utgiven tidskrift i Sverige!

Här på Piruett brinner vi för att bevara rollspelshistoria och nördartefakter från tidens tand och människors ointresse, och det är därför som jag känner mig tvungen att här lägga upp Caarevels dolk i hela sin åtta sidor långa prakt. Voilà:

Personligen har jag lite svårt att hänga med i handlingen (så är jag ju lite korkad också), men jag kan ändå inte låta bli att ställa mig frågan ”Vad hände sen?”. Blev ver hjältinna offrad till onämnbara makter? Lyckades hon fly? Fick hon någonsin lägga svärdet på hatthyllan och ägna sig åt sina trädgårdar? Lärde hon någonsin känna Red Sonja? Fullbordade hon sin quest? Hur många delar var serien tänkt att bli? Frågorna är många, svaren få.

Jag önskar bara att jag fått möjlighet att ropa ”BOLDAGER!” fler gånger i mitt liv.

12 reaktioner till “Caarevels dolk – vad hände sen?

 1. Kul att se de där gamla sidorna igen..originalen lyckade Lancelot slarva bort…

  ..och jag vet ju hur det var tänkt att fortsätta i alla fall… tror att jag minns det i alla fall. 😉

  Men jag hör gärna om någon annan har en bra idé…

  Gilla

 2. Vilket underbar raffel.Detta hade jag helt glömt bort.
  En fortsättning kommer att krävas av Sveriges samlade rollspelsnostalgiker!!!

  Gilla

   1. Räcker det inte att dubblera alla vokaler och sätta in h lite varstans.

    Shåå khluuright khaan deet iihntee vaaraah!

    Gilla

   2. ja typ.. plus att jag fick uppfinna en massa saker som inte fanns i spelet till serien.. som de stygga ”kultisterna”. Vem hade velat läsa en serie om fårtjuvar, liksom.. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s