51 reaktioner till “Rollspelsstatus: så här ligger egentligen till

 1. Hej bullen! jag har ett problem: om man har flera platser på listan (i mitt fall friformare, rollspelsbloggare, mutant ua fan och chronopia är underskattat) är det högst eller lägst dom gäller?

  Gilla

 2. Hehe, rätt så träffsäkert diagram.

  Fast ger det verkligen någon prestige i att ha ett ständigt oavslutat spelprojekt ”på gång”? Det känns som en typisk sjuka bland många rollspelare: ”Jag har ett megasuper-regelsystem och en enorm värld – i mitt huvud. Det återstår bara att få ned allt på papper… Kanske forumet kan komma med några tips?”

  Dessutom – förutom den lilla gruppen creddiga lajvare som på något sätt kan kopplas till Johanna Koljonen, skulle jag säga att lajvare och friformare kommer allra längst ned på listan. Jag skulle också säga att credden för Johanna & C:o kommer tack vare deras roll inom populärkulturen och inte av lajvandet per se.

  …för annars måste min rollspelarsjälvbild omdanas i grunden. Om jag och (de flesta) av mina spelkompisar vill känna oss lite mindre nördiga som rollspelare, brukar vi trösta oss med ”Men vi håller åtminstone inte på med lajv!” 😛

  Gilla

  1. Ja, eftersom det här är _rollspelar_status måste lajvare komma längst ned. En karta över lajvarstatus skulle se helt annorlunda ut

   Vad var det vi sa nu, om bourdieus fält…

   Gilla

 3. HAHA!!! Underbart! Detta raddade ju dagen har borta i Kina. Tack Magnus!!!

  Sa himla bra! Det enda som fattas ar en bild pa Anders Blixt barande pa en liten guldkrona som poserar framfor sin delade vinnar-position. Oh yes.

  (och vad skont att jag inte ramlade allra langst ner. Chronopia? God damn!)

  Gilla

   1. Wohoo!

    Då renderar mig mitt ytterst blygsamma bidrag till Äventyrsspels produktion en helt oförtjänt plats på kartan strax under de illustra herrarna Blixt och Granström.

    Gilla

   1. Jag har så klart varit tvungen att förenkla statuskartan. Bland annat har jag skalat bort
    * Fått insändare publicerad i Sinkadus/Rubicon
    * Skrev insändaren om massdans och drakar, eller insändaren om Sauron vs Shagul.
    * Person som gillar att stå upp och skrika på spelmöten
    * Person som ger sina favorittärningar namn.

    M.m.

    Gilla

   2. ojoj… Här kommer jag med off-topic tåget
    * Personer som provrullat alla sina tärningar för att se vilka som har statistiskt bäst chans för ‘perfekt slag’
    eller (ehrm)
    * personer som får provspela Trakorien innan vi alla

    😉

    Gilla

   3. Nä, aldrig gett tärningar några namn, däremot en tärningsburk. Fast de talar jag oftast tyst om, känns inte som en statushöjdare. Tog förresten med mig mina nya metalltärningar till jobbet igår. Jag blev så glad över dem så jag inte kunde lämna dem ensamma! 😀

    Gilla

   4. Får jag fråga vart ifrån metalltärningarna beställdes ifrån?

    Förövrigt ett mycket roligt blogginlägg. Chronopia kommentaren var den bästa. 🙂

    Gilla

   5. Som författare av den där insändaren om massdans och drakar blir jag förstås mycket nyfiken på vilken placering denna bedrift hade gett mig i en mer extensiv version av statuskartan. Jag gissar på allra högst upp.

    Gilla

 4. Riktigt lustifikt diagram. jag noterar i vanlig ordning att jag befinner mig på alla möjliga ställen på kartan (jag är ju p.o.d-rollspelskonstruktör och tycker att Chronopia är underskattat t.ex) men det är icke desto mindre träffsäkert och skoj.

  Gilla

 5. Jag som precis läst om MF-skalan undrar om inte den där statusskalan borde ha ett nollvärde någonstans på mitten, och sen negativa värden fallande från det?

  Gilla

 6. Det är konstigt att riotminds gör Sveriges(eller gjorde) snyggaste rollspelsprodukter och ändå verkar deras och dess fans status vara lågt.
  Varför är de mobbade av resten av rollspelssverige? Ren avundsjuka kanske?

  Gilla

  1. Det kan vara avundsjuka. Det kan också vara deras urdåliga språk, ruskigt gammeldags regler och allmänna inställning till rollspelsskapande. Plus, nu på sistone, deras vad det verkar ganska dåligt genomtänkta och i vanlig ordning dåligt researchade plan att gå över helt till digitalt… (Kom igen, vem missar print-on-demand år 2009? Det krävs minimal research, antingen lever man under en sten eller så bryr man e?ig helt enkelt inte om nåt annat än sin egen skapelse)

   Gilla

 7. Å typiskt! Mina åsikter om mysfaktorn i Götterdämmerung har renderat mig en plats nästan längst ner på listan!

  En bra fortsättning vore att vända på steken, vem i rollspelsvärlden ser upp till vem? Det kanske bara blir en bred bunt med grupperingar som alla har pilar till de två förstnämnda herrarna. ^^

  Gilla

 8. Ett mycket bra och rättvisande diagram måste jag säga, förstås för att jag hamnar så högt upp (”Rollspelsproducenter – tryck” antar jag att jag får räkna mig själv som när jag skrivit moduler och grejer).

  Hade man gjort det här schemat för 10 år sen hade nog konventsarrangörer och väl valt konventsfolk också hamnat rätt högt på listan, det var som jag minns det väldigt creddigt att arrangera saker som sågs som ”bra” på konvent – och såklart att arrangera hela konvent.

  Gilla

  1. Härligt med kompisar från förr! 🙂

   En annan gammal godign som lyser med sin frånvara är Jonas Birgersson. Han måste väl ändå sitta i trädets topp.

   /Patrik

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s