DoD-uställning

http://www.seriegalleriet.se/main.php?exhibit=91

[23 okt – 17 nov 2010]

Drakar och Demoner av Alvaro Tapia

Alvaro Tapia, född 1976 i Växjö, är mest känd för att ha målat omslagen till de svenska utgåvorna av Harry Potter. Men han räknas också som en av landets främsta fantasyillustratörer efter att under tio års tid ha arbetat med illustrationer till dataspel, rollspel och sagoböcker.

På Seriegalleriets utställning visas Alvaro Tapias originalbilder till rollspelet Drakar och Demoner Trudvang.

Vi ses där!

11 reaktioner till “DoD-uställning

 1. Rekommenderar att man tittar in första dagen. Brukar vara vernissage då med tecknaren där. Har i och för sig inte kollat hur det är denna gång. En annan tanke kan i så fall vara att med sig gamla spel och få signerade? Eller ringa i förväg och se om det finns såna till försäljning på plats.

  Det ska jag förresten göra imorgon när de öppnar.

  Gilla

 2. Uppdatering: Vernissagen, dvs då Alvaro Tapia lär vara där, är på lördagen mellan 12 och 16. Kom ihåg att det är först till kvarn om ni ska köpa ngn teckning. Kolla igenom illustrationerna hemma innan så ni vet vad ni vill ha.

  Gilla

 3. Självklart bara i Stockholm, får en att mumla obscena och bittra uttryck. Nåväl vore trevligt om man kunde få en follow up om vad för bilder som sågs etc

  Gilla

  1. Att priserna skulle ligga i det häradet tror jag alls inte på.

   Aldrig att ett blyertsoriginal till DoD betingar ett lika högt pris som en originalmålning i färg till HP. Aldrig.

   Gilla

   1. Du har säkert rätt i det. I ärlighetens namn talar jag bortom min veto gällande DoD-Trudvang som jag aldrig spelat. Däremot har jag varit på en hel drös av tidigare vernissager på Seriegalleriet och köpt teckningar från Socker-Conny, Matulda och Megasen, Resan till Melonia, Trazan & Banarnes Lekbok, Hans Arnold, etc. Större teckningar i färg brukar ligga på 5000 uppåt, blyertsorginal oftast mindre. Och ibland har skisser funnits färglagda.

    Jag har alltså inte ens sett DoD Trudvang. Om det inte finns färgbilder där ber jag om ursäkt och priserna är då som du säger antagligen lägre.

    Gilla

  1. omslagen är ju Bonner som gjort eller missförstod vi varandra.

   För övrigt så har jag faktiskt gått bort lite från Tapia och Bonner och börjar mer och mer gilla Sjögren. Som har börjat synas mycket mer på sistonde.

   Gilla

 4. Sjögren ska för övrigt göra en serie till något som heter ”The Swedish comic sin”. Kommer att vara i äkta Trudvang-stil. Konceptbilderna såg skitbra ut. Det ska bli intressant att se hur han funkar som serieskapare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s