Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

DoD-uställning

http://www.seriegalleriet.se/main.php?exhibit=91

[23 okt – 17 nov 2010]

Drakar och Demoner av Alvaro Tapia

Alvaro Tapia, född 1976 i Växjö, är mest känd för att ha målat omslagen till de svenska utgåvorna av Harry Potter. Men han räknas också som en av landets främsta fantasyillustratörer efter att under tio års tid ha arbetat med illustrationer till dataspel, rollspel och sagoböcker.

På Seriegalleriets utställning visas Alvaro Tapias originalbilder till rollspelet Drakar och Demoner Trudvang.

Vi ses där!

 1. Profilbild för Möller
  Möller

  Okej. Närdå?

  1. Profilbild för Jake

   På Seriegalleriet den 23 okt – 17 nov 2010. Alvaro Tapia, Drakar och Demoner.

 2. Profilbild för Hampus Eckerman

  Rekommenderar att man tittar in första dagen. Brukar vara vernissage då med tecknaren där. Har i och för sig inte kollat hur det är denna gång. En annan tanke kan i så fall vara att med sig gamla spel och få signerade? Eller ringa i förväg och se om det finns såna till försäljning på plats.

  Det ska jag förresten göra imorgon när de öppnar.

 3. Profilbild för Hampus Eckerman

  Uppdatering: Vernissagen, dvs då Alvaro Tapia lär vara där, är på lördagen mellan 12 och 16. Kom ihåg att det är först till kvarn om ni ska köpa ngn teckning. Kolla igenom illustrationerna hemma innan så ni vet vad ni vill ha.

 4. Profilbild för Daflum

  Självklart bara i Stockholm, får en att mumla obscena och bittra uttryck. Nåväl vore trevligt om man kunde få en follow up om vad för bilder som sågs etc

 5. Profilbild för Hampus Eckerman

  Hans orginalteckningar från Harry Potter tycks ligga på kring 8000 – 15 000 så räkna med ngt liknande här. Kanske lite mindre, borde ha lägre upplaga på DoD.

  1. Profilbild för Dante

   Att priserna skulle ligga i det häradet tror jag alls inte på.

   Aldrig att ett blyertsoriginal till DoD betingar ett lika högt pris som en originalmålning i färg till HP. Aldrig.

   1. Profilbild för Hampus Eckerman

    Du har säkert rätt i det. I ärlighetens namn talar jag bortom min veto gällande DoD-Trudvang som jag aldrig spelat. Däremot har jag varit på en hel drös av tidigare vernissager på Seriegalleriet och köpt teckningar från Socker-Conny, Matulda och Megasen, Resan till Melonia, Trazan & Banarnes Lekbok, Hans Arnold, etc. Större teckningar i färg brukar ligga på 5000 uppåt, blyertsorginal oftast mindre. Och ibland har skisser funnits färglagda.

    Jag har alltså inte ens sett DoD Trudvang. Om det inte finns färgbilder där ber jag om ursäkt och priserna är då som du säger antagligen lägre.

 6. Profilbild för I.M. Tender
  I.M. Tender

  Jo, men visst finns det en hel del stora färgbilder som Tapia gjort till Trudvang. Alla omslag, om inte annat.

  1. Profilbild för Daflum

   omslagen är ju Bonner som gjort eller missförstod vi varandra.

   För övrigt så har jag faktiskt gått bort lite från Tapia och Bonner och börjar mer och mer gilla Sjögren. Som har börjat synas mycket mer på sistonde.

 7. Profilbild för Lars Krantz
  Lars Krantz

  Sjögren ska för övrigt göra en serie till något som heter ”The Swedish comic sin”. Kommer att vara i äkta Trudvang-stil. Konceptbilderna såg skitbra ut. Det ska bli intressant att se hur han funkar som serieskapare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *