Vänta nu!

Men hallå, en misstanke slog mig just: är titeln ”Oraklets fyra ögon” en anspelning på det amerikanska uttrycket four-eyes? ”Tönt med glasögon”, alltså?

Isf, vem är det som är tönten?

Hur som helst blir det äventyrsfinal i kväll. Siktar som vanligt på tpk.

12 reaktioner till “Vänta nu!

 1. Det får väl vara oraklet som är tönten. Sen vem ”oraklet” egentligen syftar på kan man ju fråga sig. Granström själv måhända?

  Gilla

 2. Det måste definitivt vara jag som är tönten!

  Nej, men jag har faktiskt aldrig hört den kopplingen tidigare. Jag vill dock påpeka att det inte var jag som hittade på titeln ”Oraklets fyra ögon” vilken jag accepterat men alltid funnit lite missvisande. Det kan alltså vara ett skämt på min bekostnad även om jag inte hade glasögon på den tiden …

  Gilla

   1. Vet faktiskt inte hördudu, kanske Johan Anglemark eftersom han var redaktören. Problemet är att handlingen ju gäller fyra olika orakel snarare än ett orakel med fyra ögon, men kanske är jag petig. Omslagsbilderna hade ju sällan något med innehållet att göra även om jag faktiskt anpassade scener till bilderna på ”Kristalltjuren” och ”Den femte konfluxen”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s