Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Vänta nu!

Men hallå, en misstanke slog mig just: är titeln ”Oraklets fyra ögon” en anspelning på det amerikanska uttrycket four-eyes? ”Tönt med glasögon”, alltså?

Isf, vem är det som är tönten?

Hur som helst blir det äventyrsfinal i kväll. Siktar som vanligt på tpk.

 1. Profilbild för Gustav
  Gustav

  Det får väl vara oraklet som är tönten. Sen vem ”oraklet” egentligen syftar på kan man ju fråga sig. Granström själv måhända?

 2. Profilbild för Klaatu

  Har ni testat Trakorien-rollspelet än?

  1. Profilbild för Magnus Edlund

   Nej, det har blivit uppskjutet gång på gång eftersom mitt liv är fyllt av bajs just nu.

 3. Profilbild för Brior

  Det måste definitivt vara jag som är tönten!

  Nej, men jag har faktiskt aldrig hört den kopplingen tidigare. Jag vill dock påpeka att det inte var jag som hittade på titeln ”Oraklets fyra ögon” vilken jag accepterat men alltid funnit lite missvisande. Det kan alltså vara ett skämt på min bekostnad även om jag inte hade glasögon på den tiden …

  1. Profilbild för Magnus Edlund

   Där ser man. Vem var det som hittade på titeln? Jag har alltid tyckt att det varit en av de allra bästa svenska rollspelstitlarna.

   1. Profilbild för Brior

    Vet faktiskt inte hördudu, kanske Johan Anglemark eftersom han var redaktören. Problemet är att handlingen ju gäller fyra olika orakel snarare än ett orakel med fyra ögon, men kanske är jag petig. Omslagsbilderna hade ju sällan något med innehållet att göra även om jag faktiskt anpassade scener till bilderna på ”Kristalltjuren” och ”Den femte konfluxen”.

    1. Profilbild för Magnus Edlund

     Jag har alltid tolkat titeln som att de fyra oraklen är berget Rantz ögon.

 4. Profilbild för Analysis
  Analysis

  Annars vore ju Nastigast självskriven som nörd i en high school-film…

  1. Profilbild för Brior

   *Flinar åt något han bara vet själv*

 5. Profilbild för Olav

  Vilken skandal – men vilken glädje!

  1. Profilbild för Magnus Edlund

   ”Total party kill”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *