Jag skyller allt på sci-fi (läsletargi)

Det var ett tag sedan jag skrev något vettigt om en bok jag läst. Det beror främst på att jag inte läst något vettigt. Började med ”The dreaming void” men gillade den inte alls. Nu läser jag ”Julian Comstock”, men det går väldigt långsamt. Tror problemet är att jag mest läst sf på sistone, och alla vet ju att sf är ganska värdo i jämförelse med fantasy.

Men så fort jag läst något skoj lovar jag att skriva om det. Både Pratchetts och Sandersons senaste ligger och väntar på posten, till exempel.

16 reaktioner till “Jag skyller allt på sci-fi (läsletargi)

 1. Precis. Kardinalfel på Magnus. Fantasy är segt som gammal hobbitkola!

  Iofs så suger ju rätt mycket SF vacuumslang det med när man tänker efter. 🙂

  /P

  Gilla

 2. Att börja med Dreaming Void är ju massive fail. Det är som att börja med Sagan om Mallorea. Man måste ju läsa Sagan om Belgarion först för att få nåt sammanhang.

  Sedan föredrar jag själv scifi framför fantasy, då jag upplever den senare som mer… tja, upprepande. Ungefär samma världar, ungefär samma raser, ungefär samma sorts berättelser. med ett fåtal undantag (Imperiets Dotter t.ex). Scifigenren känns mer… spretande. Varje bok har sin egen framtidsvision, liksom. varje bok vill säga något eget om samtiden och om framtiden.

  Gilla

 3. Jag har börjat tröttna på science fiction, eftersom det mesta som skrivs i genren inte är speciellt bra. Det är egentligen bara Banks, Reynolds, Simmons och Stephenson jag orkar ge mig på att läsa nu för tiden, och flera av dem skriver ju även böcker i andra genrer än science fiction.

  Men jag är ännu tröttare på fantasy.

  Gilla

 4. Man får helt enkelt växla lite mellan fantasy, skräck och SF. Samt mellan varianterna av dem: Fantasy, Dark Fantasy, Contemporary Fantasy…

  Då blir det inte så enformigt. Å så kan man addera lite serier och superhjälteböcker till mixen. Så blir det ganska bra.

  Gilla

 5. Jo upplever detsamma. Läser egentligen bara Pratchett numera samt ska väl plocka upp Sandersons avslutning på Jordans Wheel of Time.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s