Män som gör saker tillsammans

Är detta hjältarna som ska rädda Det vita ögat och frälsa världen från Shagul? Det visar sig om ca 30 minuter.

52 reaktioner till “Män som gör saker tillsammans

  1. Likväl är det fyra sexatleter i jämförelse med folket i Sveroks Fenix-annonser. Här är det frågan om något mer än chips, fisar och dödsmetall.

   Gilla

   1. Kanske vi skulle göra en sådan där brandman-kalender med månadens lättklädda rollspelspersonlighet. Jag ser framför mig en inoljad Anders Blixt i ormskinnsshorts och Indiana-Jones-hatt, penetrerandes fiendens tegelborg med en steampunkslagborr.

    Gilla

  2. Jag måste tillstå att jag ser en stor brist på nördighet. Vilket jag upplever som positivt. Det är inget krav att vara nördig för att spela rollspel snarare tvärt om.

   Be a geek not a nerd.

   Gilla

 1. Ja men det är väl lite så här o-organiserade rollspel-Sverige ser ut.
  Det är väl mer av det här man behöver i debatten om ”Vad är det här då?”

  Gilla

   1. Sverok är ett ungdomsförbund och det är i mina ögon ett problem. Jag är inte ungdom längre, och får inte ut något på att vara med. Jag antar att de flesta andra känner att när de inte längre får några bidrag så struntar de i att anmäla sin förening och tappar också intresset. Hur är det tänkt att driva ett ungdomsförbund egentligen när de som har varit med en längre tid, ungefär när man skulle intressa sig för styrelsearbete så är man för gammal. Den behandlar spelen ur ett ungdomligt perspektiv som för mig är helt ointressant. Rollspelen behöver en intresseförening som inbegriper alla åldrar, inte moraliserar. Jag tror att Sverok är en del i problemen med hur hobbyn ser ut idag. Den menar att spel är något man ska sluta med när man blir 25. Så är det inte i 2000-talets Sverige alla spelar och kommer att fortsätta med det.

    Gilla

   2. Det håller jag verkligen med om. Jag är medlem i en Sverok-förening och vi plågas verkligen av detta. Föreningens profil har ganska lite med ungdomar att göra, likväl är det mest det vi får pengar för. Är verkligen vuxenverksamhet så jäkla lite värd? Mycket märklig syn på spelhobbyn. Och en hopplös fälla för styrelsearbete och kontinuitet.

    Gilla

   3. Problemet är väl också att någon måste skapa detta SveVUX – och tyvärr har vi stackars yrkesarbetare inte riktigt lika mycket tid till det ideella….

    Jag tycker ju själv att föreningsliv är något fantastiskt värdefullt, men samtidigt är jag alldeles för bekväm i att bara spela med polarna..

    Gilla

   4. Det är sant det du säger. Först måste problemet belysas sedan kan vi åtgärda det men det är fult att klaga när man inte har något annat förslag. Det är också fruktansvärt svårt i min mening med ideellt arbete i alla former. Jag tycker det vore fantastiskt med ett nätverk som innehåller vuxna rollspelare i Sverige och som verkar för att belysa rollspel som hobby. Men någon direkt attackplan kan jag just nu inte leverera men vi kanske kan tänka tillsammans?

    Gilla

   5. Annonskampanj!

    * Har du drömt om att vara dvärg?
    * Känner du ibland ett behov av att leva i en annan kropp?
    * Idag kan du spela luta, men i morgon äter du stjärnstoft.

    Rollspel, hobbyn där du blir ett muskelberg utan att träna.

    Gilla

   6. Problemet med Sverok blir väl ganska uppenbart när en vuxen karl tillsätts att göra förbundstidningen och det slutar med något som ser ut som en annonsbilaga från Ellos.

    Minus alla lättklädda (hrmm, underklädesposerande) modeller förstås.

    Å andra sidan så har ju t om Sveriges Roll- och Konfliktspelsförbund deklarerat att rollspel är dött (vilket gör Götter, MUA, Saga, En Garde ch alla andra titlar till odöda), så … eh …

    Brain! Brain!

    Kanske är vad rollspelare hädanefter ska ropa på spelkonventen – och sen jaga lajvarna, brädspelarna och paintballfantasterna.

    (Jag tycker att ironi är roligt, Sannesson. Sorry.)

    Gilla

   1. Jag håller med, men som jag skrev på min blogg ang den nya Deathwatchboxen så är en del inte lika avslappnade med det – säkert en anledning till att det inte är lika ”känt” längre

    Gilla

  1. Efter vår förra rollspels-session skrev jag följande lilla strof kallad ”Utdrag från ‘Om hur Drakormsbane fick sitt Namn'”:

   Stod Silvertunga, Kvickfot, ett barn av många namn
   blicken den var redo, vapen hållet i var hand
   bredvid honom stod Eldsöga med staven höjd i skyn
   kitteln bredvid kokandes, orm stod på menyn
   Men främst av dem stod Bågskytt, håret flygande i vind
   orädd väntades i gläntan, pilen vilande mot kind

   Jodå, min spelkaraktär är också bard. 😛

   Gilla

  2. Då tycker jag att det är läge att visa upp er. Varför inte ta ett foto vid er nästa spelsession. Jag tror det är viktigt att vi blir ärliga mot oss själv och våra medmänniskor. Hur ska vi annars kunna förmedla att rollspel är en rolig hobbyn om ingen vill vara med på bild?

   Det är som att marknadsföra sig själv som deckarförfattare samtidigt som man säger att man inte gillar att läsa deckare. Det är icke god marknadsföring, eller?

   Gilla

 2. Ett mycket bra initiativ! Jag önskar en större öppenhet i rollspelshobbyn. Det är vårt eget ansvar att förmedla hobbyn till andra, och jag tror att vi gör det bäst genom att tala om och visa upp oss. Vi bör berätta vilken trevlig aktivitet det är. Därför tycker jag detta är en bra bild som visar att det är normala människor av kött och blod som spelar rollspel inga nördar.

  Jag tycker att det också ansluter till en tanke om att rollspelshobbbyn måste få mer personlighet, Olav menar att vi bör se mer kändisar inom hobbyn. Personer som Magnus Edlund kanske?

  Gilla

  1. Hmmm, jag tror jag kvalar in som ”nörd” på alla punkter. Monty Python-nörd, datornörd, serienörd, sf-nörd…

   …kan vi som vill inte bara få fortsätta vara nördar och trivas riktigt bra med det! Vi har ju ändå alla attribut.

   Gilla

   1. Du får gärna fortsätta vara nörd och det är väl inget fel med det. Det jag tycker viktigt är dock att förstå att det inte är något krav för att spela rollspel.

    Alla de ämnen du talar om är något som är vanligt förekommande och det finns ingen anledning att nördklassa. Jag misstänker att Monthy Ponty är Sveriges populäraste humor, sf/fantasy är en väldigt vanlig genre. Serier är väl numera skåpmat speciellt efter Hollywoods exploatering. Om DN recenserar dataspel är det inte riktigt en subkultur längre. Min målsättning är att vi ska känna likadant angående rollspel. Du får gärna vara kvar som nörd men var stolt över det.

    Gilla

   2. Ledsen att behöva göra dig besviken, men:

    • Sveriges populäraste humor är Stefan & Krister och Robert Gustavsson;
    • Läckberg/Marklund/Larsson är den överlägset vanligaste skönlitterära genren;
    • och serier är förstås lika med Kalle, 91:an och X9.

    Gilla

   3. P3 kulur som går på vanlig radio, flera timmar, fyra dagar i veckan hela sommaren (för andra året i rad) och programleds av något så folkigt som en På Spåret-vinnare har ju intervjuat Grant Morrison forskare, haft postapokalypsvecka och tagit in Åsa Roos och Tobias Wrigstad för att snacka om spel.

    Allt för skattebetalarnas slantar.

    Så saker i den vanliga kulturmiljön rör sig ju i ”rätt” riktning.

    Sen är det ju inte så platt att de bara pratar om rollspel, lajv och zombies, men man pratar OCKSÅ om dessa ämnen.

    Gilla

   1. Vanliga HTML-bildtaggar borde funka. A HREF etc. Nu när jag tittar på källkoden på din kommentar så finns ingen bildinfo alls Annars kan du mejla bilden till mig så lägger jag in den.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s