Varför är det omöjligt att bara köpa en grej på SF-bokhandeln?

Men hur ska man kunna säga nej till Saga för 99 kronor?

24 reaktioner till “Varför är det omöjligt att bara köpa en grej på SF-bokhandeln?

   1. nej, inga längre kampanjer, ännu i alla fall.

    Saga är gjort efter ”år noll-principen”, det vill säga att är skrivet för hur det ser ut vid en tidpunkt, och inga supplement släpps sedan för att ändra på den ”officiella verkligheten”. Det är för att spelledaren själv ska kunna skriva större kampanjer där hon är fri att att göra vad hon vill, som att dra igång ett storkrig mellan olika baroner, utan att det krockar med senare utgivet material.

    Det betyder inte att vi inte funderat på längre kampanjer. Behöver bara göra dem på ett smart sätt. Jag har också skrivit en egen kampanj, men kör man den är Albion inte sig likt sedan. Vi får se, jag kanske tänker om där.

    Däremot finns det äventyr att ladda ner på siten.

    Gilla

  1. Med risk för att verka negativ (som jag har lärt mig att man inte får vara på nätet) så var jag inte särskilt imponerad av det där spelet. Tydliga Talisman-vibbar, onödig komplexitet och det tog en evinnerlig tid. Men det är ju populärt, så vi måste väl ha gjort fel på nåt sätt.

   Gilla

 1. Sådärja! Nu har du lagt ner 448 av de 2606 kronor en komplett uppsättning Arkham Horror kostar! Bara 2158 kronor kvar – och då får jag onekligen hålla med om att 99 spänn för Saga är billigt!

  😀

  Gilla

  1. Nu bara en timme och femtio minuter tills min nästa omgång AH börjar…

   …eller tja, först tar det ju en timme att sätta upp spelet… 😉

   Gilla

  2. Hur nödvändiga är påbyggnaderna? Funderar som sagt på att köpa det men vore bra att veta om expansionerna är nödvändiga?

   Gilla

   1. Expansionerna gör spelet ännu större och med mer saker att hålla reda på ibland. Kul att ha och jag rekomenderar dem även om det är extremt svårt att köra med alla samtidigt så ökar det omspelbarheten garanterat.

    Gilla

   2. Jag har hitintills bara kört typ en halv omgång med en expansion, men det de gör är att öka omspelbarheten. Arkham Horror är ett komplett och underhållande spel. Men efter en sisådär 15-20 omgångar så kan det bli lite tröttsamt, iallafall om man inte varierar sällskapet man spelar med. Köp en expansion först när har mött alla Old Ones minst två gånger eller nått, och köp då en som tilltalar din Lovercraft-sida.

    Gilla

   3. Tja man måste nog kunna sin engelska eller så måste i alla fall någon vid bordet kunna det då det finns en del text på kort här och där.

    Gilla

   4. Expansionerna med nya investigators är guld värt efter du har spelat det lite. Har inte kört med alla expansionerna på samma gång för då blir det på tok för mycket att hålla koll på. Men nya skills, spells, och items är ju aldrig fel.

    Gilla

 2. Är en stor Arkham Horror-fan. Har alla expansionerna och t o m pimpade tärningar. Största problemet som jag ser det är att det är omöjligt att spela med alla expansionerna samtidigt mest p.g.a. utrymmesskäl. Har inte provspelat nya Innsmouth Horror dock. Har legat oöppnad i en bokhylla i ett år tror jag.

  Gilla

 3. Jag har för bara några timmar sedan spelat med nästan alla expansioner.Vi tog bort Innsmouth-brädet och några andra prylar som vi ska använda nästa gång.
  Det hela är ett mycket trevligt spel som fångar äventyrardelen av Coc bra,men skräckdelen blir en smula nertonat.

  Gilla

   1. Och ingenting. Allt jag ville säga fick plats i den där meningen.

    (99 spänn är ett fantastiskt pris, oavsett omslagets beskaffenhet.)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s