Läs något bra i helgen

När jag ändå är i farten tänkte jag ta och passa på att rekommendera två böcker.

Den första är Cherie Priests Boneshaker – en helt galen roman fylld av steampunk, luftskepp, zombier, pirater och galna vetenskapsmän. Den utspelar sig i USA i ett alternativt 1800-tal där inbördeskriget aldrig vill ta slut och där stora delar av Seattle spärrats av på grund av en dödlig gas som sipprar upp från underjorden. Boneshaker är en rolig, lättläst bok med en massa intressanta karaktärer och fenomen. Tyvärr är den inte alltid 100 procent spännande, men den passar utmärk tillsammans med en Tom Collins i hängmattan.

Den andra är serieablumet A god somewhere av John Arcudi och Peter Snejbjerg. Vid första anblick en traditionell superhjältehistoria om världens första supermänniska. Ganska snart blir den dock något mer. Fokus ligger på frågan ”Hur mår man egentligen om man plötsligt förvandlas till en nästan allsmäktig varelse?”. Bra story, väl berättad och med mycket suggestiva (eller bara rent hemska) teckningar av Snejbjerg. Rekommenderas!http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#username=piruett

4 reaktioner till “Läs något bra i helgen

  1. tack för tipset, gillade verkligen denna, beställde nyligen uppföljaren Dreadnought som jag hoppas lever upp till samma höga standard som Boneshaker

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s