Vad handlar The Wheel of Time om, egentligen?

De flesta av er har säkert hört talats om Roberts Jordans galet omfattande fantasyserie The wheel of time.

Problemet med Jordan var att han utgav sig för att skriva en episk story om kampen mot ont och gott, medan böcker egentligen tycktes handla om något annat.

För att klargöra vad WoT egentligen handlar om så har jag gjort ett litet oventenskapligt experiment. Jag tog den mest jordaneska av alla böckerna i serien, The fires of heaven, och gjorde några helt godtyckliga räkneövningar. Baserat på ordförekomsten handar The wheel of time om detta:

Där ser ni. WoT handlar om hår.

3 reaktioner till “Vad handlar The Wheel of Time om, egentligen?

 1. Robert Jordan var den första författare som fick mig att vilja rita klänningar och kjolar och livstycken, samt rockar och flätor och bjällror (arafel fuck yeah) back when I was vadå, fjorton-femton eller så, och nu ser jag varför.

  Det där med episkt och storslaget och fjantasy var aldrig lika viktigt >_>

  Gilla

 2. Haha! Lysande!

  Själv tröttnade jag efter typ 7:e boken på engelska när det enda som hände var att en massa Aes Sedaier stod och stirrade på varandra.

  Men nu är ju Jordan tyvärr bortgången. Så det blir inga fler böcker från honom. Får se om Brandon Sanderson kan rädda verket från självimplosion.

  Fast själv läser jag dem inte igen förren allt är färdigskrivet. Kanske inte ens då. Jag har ju trots allt inte längre riktigt samma smak som när jag var 15 (och tur är väl det.)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s