Red ring of death – vad gör jag nu?

I går totalkraschade min Xbox 360 Elite. Den berömda röda dödens ring uppenbarade sig i all sin fruktansvärda prakt och nu är konsolen som mest användbar som ett dörrstopp.

Garantin är sedan länge slut, och det är till och med för sent för Microsofts treåriga red-ring-of-death-garanti.

Som jag ser det så har jag två alternativ.

 1. Köpa ny Xbox för 2000 kronor, eller vad de kostar nuförtiden.
 2. Skörda Xboxen på eventuellt användbara delar (hårddisken? jag vet inte), kasta resten och sälja spel och tillbehör. Köpa en PS3:a istället.
 3. Skörda Xboxen på eventuellt användbara delar (hårddisken? jag vet inte), kasta resten och sälja spel och tillbehör. Och sen aldrig spela tv-spel igen.

Vad tycker ni?

15 reaktioner till “Red ring of death – vad gör jag nu?

 1. Köp en ny. 2000 är helt klart överkomligt. Om priset är ett problem, leta igenom spelsamlingen efter spel som aldrig spelas om och byt in dem.

  De två andra alternativen är sämre – alt 3 är ju helt klart otänkbart 🙂 och alt 2 innebär en utgift på minst 3500 och att du dessutom inte kan använda ditt existerande spelbibliotek. Även om PS3 är bättre så lär det knappast vara värt priset, om man nu inte råkar vara extremt sugen på God of War 3 eller Heavy Rain, eller funderar på att köpa en Blu-Ray-spelare.

  Gilla

 2. 3. Jag slutade och har inte ångrat det. Grundargument: när jag blir gammal vill jag inte behöva säga att jag spelade TV-spel istället för att göra vettiga saker. Man spelar alltid mer än vad man tänkt sig. Plötsligt är det midnatt.

  Gilla

 3. Har Microsoft satt en tidsgräns för problem med RROD?
  Prova att kontakta supporten i alla fall, tycker jag. Kanske kan du tjata dig till att det fixar problemet i alla fall.

  När samma sak hände mig, fixade de det åt mig utan kostnader. Jag var tvungen att själv paketera konsolen för leveransen till deras servicecenter. Men sen fick jag tillbaka den och den har fungerat utan problem sen dess. Jag tror dock att mitt problem hände inom tidsgränsen.

  Visst kanske man spelar för mycket, som någon påpekat. Men om du byter slötittande på TV mot spel på xbox, kan du ändå få tid till annat.

  Gilla

 4. Jag håller helt med Mäster Johan, köp en Arcade – de är väldigt billiga numera.

  Angående att göra vettiga saker istället för att spela tv-spel så undrar jag alltid vilka vettiga saker folk syftar på? För jag misstänker att de inte löser värdssvälten bara för att de slutar spela tv-spel.
  Total respekt till de som lägger av för att de inte kan kontrollera spelandet dock, de flesta fortsätr ju bara sina beroendebeteenden tills det blir ohållbart.

  Gilla

 5. Problemet är egentligen att just nu är jag inte så sugen på att spela tv-spel. Mass Effect 2 går inte att lira på min tjock-tv, för ingen text går att läsa. Dragon Age tröttnade jag på. Bayonetta var roligt de första 2 timmarna. Och sen då? Känner inte att jag är så sugen på så många spel på marknaden. The last guardian verkar ju ballt, men det har inte kommit än, och blir bara till PS3. Så … jag vette fan.

  Gilla

  1. Red Dead Redemption? GTA goes vilda västern. Filmerna som har släppts är sjukt snygga. Återstår att se hur kul själva spelet är, men av vad jag sett hittills osar det av stämning. Släpps 21/5.

   Gilla

 6. Köp en Arcade, de är billiga och har senaste rev av moderkort och GPU. Bara smälla på HD från din existerande XBox360. Så gjorde jag när min dog.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s