Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

… och Sveriges nya superhjältar är:

Manifesto!

”Manifesto leder den sedan länge förlorade Kampen mot kapitalismen iförd en röd-gul, mycket tajt träningsoverall av 80-talsmodell samt en lite sliten mantel. Han är beväpnad med hammare och skära. Manifestos svaga sida är att han i hemlighet så smått börjat tvivla på sin egen ideologiska bas vilket han kompenserar med hätsk aggressivitet. Han är i sena 70-årsåldern, bitter och alkoholiserad.”

Motivering: Klassisk superhjälte från 70-talet som fått en ny spinn á la Kapten Stofil.

Man Dude!

”Iförd sina brandsäkra snickarbyxor, sitt snickarbälte med all världens verktyg, sitt skottsäkra brösthår och extremt manliga skägg åker han runt i sin Kara-Car och bekämpar fuskbyggen och brott i allmänhet!”

Motivering: Trots det engelska namnet luktar Man Dude svensk arbetaröverklass på långa vägar. Ordvitsar som ”Kara-Car” är så mycket Supergänget att jag får gåshud.

Kapten Europa!

”Flyger runt i medlemsländerna i min stjärnbemängda cape och bekämpar böjda gurkor och statliga monopol. I bland får jag hjälp av den fjuniga Privatiseringspojken och hans nyliberala konkurrenskrafter, eller den vise gamle CAP-bonden som får superkrafter av att dricka subventionerat vin.”

Motivering: Superhjältar och samhällskritik är en kombination som inte går av för hackor. Kapten Europa visar vägen till ett vackrare Europa.

Läder-Leffe!

”Tvekar aldrig att ta sig an de riktigt stygga skurkarna och vill gärna själv bli uppspänd på lampan till Lädersignalen!”

Motivering: Lädersignalen. Vad mer behövs sägas?

Räkmackan!

”Produkt av en god stamtavla och Fortunas eviga kärlek. Glidare på övernaturlig nivå. Superflyt. Immun mot motgångar. Om brott bekämpas är det huvudsakligen en slump.”

Motivering: Alexander Lukas goes superhjälte. Det finns något påtagligt 10-tal över denna Stureplans-Stålman.

Supergrattis allihopa, ni har vunnit varsitt superexemplar av det superfantastiska superhjälterollspelet Supergänget. Ni bör få ett mejl inom kort.

 1. Profilbild för Xhakhal

  HAHA, de här är ju lysande allihop.
  Grattis till fem lyckliga, hoppas ni har glädje av Supergänget. Det är ju trots allt ett av Sveriges bästa spel.

 2. Profilbild för Naseer

  På tal om svenska superhjältar, vet någon vad det blev av Kapten Sverige-filmen?

  1. Profilbild för Simon

   Kapten Sverige-filmen finns inspelad till två tredjedelar men har stött på patrull på några punkter i produktionskedjan. Tyvärr är det nog osannolikt att den skulle klar… 🙁

 3. Profilbild för GnomviD
  GnomviD

  De här är ju helt fantastiska. Gruppdynamiken skulle dessutom kunna bli helt fantastisk – å ena sidan gammel- och smyg-kommunisterna, och å andra nyliberalerna. Och så Läderleffe som bara vill spöa (få spö av?) superskurkar.

  Kan inte vinnarna gå ihop och spela och lägga upp en AP?

  1. Profilbild för Magnus Edlund

   För att inte tala om den friktionsfyllda vänskapen mellan Läder-Leffe och Man Dude.

 4. […] vann ett rollspel på piruett.se. Räkmackan är min hjälte. Nu måste jag bara hitta någon att spela med. Spara eller dela med […]

 5. Profilbild för Krank

  ”Konkurrenskrafter”… Och ”Kara-Car”… Kärlek!

 6. Profilbild för Abu Nimr
  Abu Nimr

  Jag fnissar gott. Bra jobbat!

 7. Profilbild för Petter B
  Petter B

  Nu blev jag ju så knäckt över att inte vinna att jag faktiskt beställde boken från AdLibris. Om detta var en PR-kupp, så har den lyckats. Gör mig inget i så fall, det är ju inte precis ett monsterbolag som ligger bakom. Mer konspirationer, tack.

 8. Profilbild för Arvid

  Även om tävlingen är över så borde varje hjälte få en superskurk att kämpa mot för balansens skull. Därför ger jag er Kapten Europas gissel:

  Gröna Nej-flickan

  Till vardags gömmer sig Gröna Nej-flickan bakom sin fasad som en intetsägande politiker vid namn Maria W. Hon hatar utveckling, snabba resor och bekvämligheter som uppvärmda hus. Med sin snömaskin gav hon hela Europa en köldknäpp för att pressa upp elpriset och med sin vulkanregulator lyckades hon stoppa all flygtrafik på hela kontinenten så att alla var tvungna att åka tåg.
  Det ryktas att hon härnäst kommer ge sig på biltrafiken med en jättemagnet vid nordpolen, motstridiga rykten gör dock gällande att det är oljekällorna hon är ute efter och att hon har byggt en underjordsborr som skall tömma varje oljefyndighet underifrån. I vilket fall kan vi vara säkra på att Kapten Europa även i framtiden kommer få kämpa för västvärdens överlevnad.

  1. Profilbild för Henke

   Glöm inte att hon är ”skogstokig” 🙂

  2. Profilbild för Ordförande Barroso
   Ordförande Barroso

   Ja, Kapten Europa är vårt enda hopp! Endast han kan säkra Frihet, Broderskap och Fri Konkurrens för Europas folk. Och oroa dig inte: innerst inne är Gröna Nej-Flickan fortfarande en god människa. Kapten Europa skall göra allt han kan för att göra henne till en lycklig, konsumerande JA-sägare igen!

 9. Profilbild för Henke

  Skulle också vilja bjuda på en superskurk…

  Mediadrevet

  Med en hord av illasinnade journalister och skribenter håller Mediadrevet världens alla folk i ett järngrepp. Dess främsta vapen är ”smutskastning” med hjälp av all etablerad press, radio och tv där den härskar över gemene mans tankeverksamhet och får dem att rätta sig i ledet efter det den stämplar som politiskt korrekt.

  Ingen har till dags dato lyckats bekämpa Mediadrevet eftersom dess vapen skoningslöst förgör varje fiende men kampen pågår ändå i det fördolda.

 10. Profilbild för Ordförande Barroso
  Ordförande Barroso

  Jag vill tacka Magnus å min gamle, trogne vän Kapten Europas vägnar. Han kan tyvärr inte ta emot dem i egen hög person, eftersom han just nu är i full batalj över Paris hustak med sin ärkefiende Protektzioniztkor! Han hälsar dock att han kommer att avnjuta lektyren under sina dyrbara lugna stunder i djupet av hans hemliga gömställe Fästning Europa i en djup alpdal.

  1. Profilbild för Magnus Edlund

   Borde han inte ha två fästningar, på två olika ställen i Europa, som han måste pendla mellan utan någon uppenbar orsak?

 11. Profilbild för Zapp

  Men Magnus, varför detta kvinnohat!? Du har ju inte med en enda superhjälte med bröst, det måste ju betyda att du är en dålig person. (Iallafall om vi använder samma logik som du själv använt i tidigare inlägg).

  Vänligen,
  Zapp

  PS. ”Räkmackan” inte ”Räckmackan”!
  PPS. Kapten Europa skulle förvisso kunna vara kvinna. Dock visar vinnarens porträttbild en äldre skäggig herre.

  1. Profilbild för Crant

   Hehe…Burn!

  2. Profilbild för Peter

   Det är ju inte magnus som är kvinnohatare, utan vi deltagare!

   P.s Max Weber som skäggiga damen?

  3. Profilbild för Magnus Edlund

   Ta av dig skygglapparna, Zapp. Räkmackan är självklart kvinna. Läder-Leffe och Man Dude är transpersoner. Kapten Europa är Margot Wallström i förklädnad.

 12. Profilbild för lasergreger
  lasergreger

  Läder Leffe kan tyvärr inte tacka själv då han för tillfället är fast, tillsammans, i en ”ömsa skin-olycka” med Deckar-Snoken. Men han har släppt ut mig tillfälligt ur Leffe Lär-en för att tacka å hans vägnar!

  Det är bara att tända den beryktade Lädersignalen så kommer han farandes i Skinnchevan!

 13. Profilbild för Kapten Europa
  Kapten Europa

  ”Frihetens, Broderskapets och den fria marknadens försvarare! De Europeiska Värderingarnas bålverk mot icke-europeiska terroristelement! Le Capitaine Europe!”

  Superkrafter
  3 Superkraft: Eurocontrol Luftherravälde
  2 Skicklighet: Ledarskap
  1 Attack: Konsensusstrålar

  Tricks
  Slå om tärningarna: Eurofajter Flygattack
  Byta mot 5: Ge Direktiv – Ledarskap
  Byta mot 2: Kvalificera Majoritet – Konsensustankestrålar

  1. Profilbild för Magnus Edlund

   Du vet väl att man måste rita sin gubbe, med dräkt och allt, för att det ska räknas om en riktig rollperson?

   1. Profilbild för Peter

    Säg inget till Tobias Radesäter: jag har hört att han kollar de här grejerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *