Vill du bli en superhjälte?

Holy smoking Moses! Längst in i min garderob hittar jag plötsligt fem exemplar av det superfantastiska svenska superhjälterollspelet Supergänget.

Det här är alltså ett av de skönaste rollspel som producerats i den här delen av Vintergatan, och ingen människa mår bra av att ha fem exemplar liggande oanvända i garderoben. Allra minst jag, med mina franska nerver.

Det finns bara ett sätt att lösa detta, och hur mycket det än smärtar min snåla själ så stavas det ”presenter”.

Ja, jag ger bort fem exemplar av Supergänget. Detta är troligen det bästa som någonsin kunnat hända dig som läser detta.

Om du vill ett ex så behöver du bara skriva ditt superhjältenamn i kommentarerna. De fem skönaste bidragen får varsitt spel

Deadline på onsdag! Lycka till.

33 reaktioner till “Vill du bli en superhjälte?

 1. Tjoho! Här lönar det sig att vara uppe sent och skriva uppsats minsann. Klart man vill ha Supergänget! Du hittar mig via e-post eller på Facebook. Tackar på förhand!

  Gilla

  1. Jaha, man skulle visst vara bland ”de fem skönaste” också. Ja, ja. Då är mitt givet: Göta-Petter, en oerhört svensk superhjälte med silvrig mantel, hisnande flygförmåga och ständig kaffetörst.

   Gilla

 2. Jag e cool! Har du spelat det? Vad e det för regler?

  Jag skulle själv rekommender (super) Hjälte-rollspelet Coriolis, det bästa som gjorts i S, typ 🙂

  Gilla

 3. Anfaller med blixtar, skräms med dunder. Konceptet är inte riktigt klart än dock för jag vet inte riktigt poängen med att skrämmas efter anfallet.

  Gilla

 4. Använder positiv strålenergi för att läka andra, negativ för att skada. Bär foliehatt och är därför immun mot alla slags strålningseffekter.

  Gilla

 5. Manifesto leder den sedan länge förlorade Kampen mot kapitalismen iförd en röd-gul, mycket tajt träningsoverall av 80-talsmodell samt en lite sliten mantel. Han är beväpnad med hammare och skära. Manifestos svaga sida är att han i hemlighet så smått börjat tvivla på sin egen ideologiska bas vilket han kompenserar med hätsk aggressivitet. Han är i sena 70-årsåldern, bitter och alkoholiserad.

  Gilla

 6. Iförd sina brandsäkra snickarbyxor, sitt snickarbälte med all världens verktyg, sitt skottsäkra brösthår och extremt manliga skägg åker han runt i sin Kara-Car och bekämpar fuskbyggen och brott i allmänhet!

  Gilla

 7. Mitt bidrag till superhjältenamnen!
  Inte nog med att han tuffar sig fram genom världens gator i jakt på bovarna, han söker dessutom motiv till varför brotten begåtts och ser till att få fram kalla bevis!

  Och fråga mig inget mer. Jag sitter i feber och har precis vaknat.

  /Jessica. Aka VildKatt

  Gilla

 8. En kraftigt tilltagen kvinna med fjunig mustasch och hård, glänsande hårknut i nacken. Beväpnad med en brödkavel och forna tiders ideal knådar hon världen som den borde vara : fri från slemma skurkar och annat pack.
  I själva verket är hon ett beklätt EXO, skapat av en vän till mig(?).

  /Gurra

  Gilla

 9. Produkt av en god stamtavla och Fortunas eviga kärlek. Glidare på övernaturlig nivå. Superflyt. Immun mot motgångar. Om brott bekämpas är det huvudsakligen en slump.

  Gilla

 10. Flyger runt i medlemsländerna i min stjärnbemängda cape och bekämpar böjda gurkor och statliga monopol. I bland får jag hjälp av den fjuniga Privatiseringspojken och hans nyliberala konkurrenskrafter, eller den vise gamle CAP-bonden som får superkrafter av att dricka subventionerat vin.

  Gilla

 11. Oj! så mycket att välja mellan… Skulle kunna skriva ett helt superhjälte gäng här. Men vi börjar med…

  The amazing
  Lazy-trucker-boy

  fast,
  Captain Andorra
  Cry(o)-baby
  The U-Go Girl
  Kinky-leather-boy

  funkar även ^^

  Gilla

 12. Wingmannen! Med kraften att hjälpa vem som helst att få ragg; när som helst. Hans enda svaghet: Han måste själv alltid offra sig för laget.

  Gilla

 13. Kanske lite mer av en antihjälte/superskurk eller missförstått geni. Klädd i mörka trikåer och med tjusig slängkappa och mystisk svart ansiktsmask. Dyker upp plötsligt med sinnrika aktioner riktade mot den företeelse han motarbetar för tillfället. Orsakar förändring samt förvirring och försvinner sedan lika plötsligt. Har en osviklig förmåga att skapa hysteri.

  Gilla

 14. Tvekar aldrig att ta sig an de riktigt stygga skurkarna och vill gärna själv bli uppspänd på lampan till Lädersignalen!

  Gilla

 15. Duv-Boris, hänger mest vid förortstorget där han matar duvorna, dricker mellis och tänker på den tid som flytt.När fara, orättvisor eller indragna socialbidrag hotar så svidar Duv-Boris om till thights och mantel. Hna kan styra över duvorna, se genom deras ögon, tala med dem osv.
  Duv-boris sår sig ibland ihop med den super sociala alkistransan Micke/Marinella och slagskämpen Tok-Faffe. Tillsammans bilar de A-Laget!

  Gilla

 16. Kapten Blygsel
  Stammammar Mammammannen (stam-mam-mar Ma-mam-mannen)
  Lill-Jesus
  Vardagshjälten
  Kärlekskranken
  (Ja, jag räknar med att det inte är mer fusk att ge fler alternativ än att skriva ut vilka krafter man har dessutom, om man nu kan fuska i tävlingen)

  Gilla

 17. Hexmaster far världen runt och utplånar felaktigheter, rätar ut frågetecken, bringar folk till upplysning. Besserwisseri är en great power, som sannerligen kräver great responsibility för att inte förfalla till dryghet; arbetar ständigt på att inte falla undan för den mörka sidans frestelser.

  Och det är faktiskt sant. Även om jag inte hittat flygförmågan, och ännu inte bär kalsingarna utanpå byxorna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s