3 reaktioner på ”links for 2010-02-23

 1. Helt klart en intressant diskussion du länkar till. Jag håller nog med PoC om att settingen är bland det viktigaste att få till i ett rollspel. Reglerna ska naturligtvis stödja settingen och den typ av rollspel/berättarspel som ska ingå.

  Om man ska hårdra det, jag spelar hellre i en setting som jag gillar (alltså som är välgjord och sugen in spelaren) med sämre regler än tvärtom.

  Lore sheets som han beskriver låter som en ypperlig ide att prova i andra spel. Kräver dock en del jobb.

  Gilla

  1. Jo, settingen är helt avgörande för mig också. Och jag har märkt att det tar tid för mig att inse om jag verkligen gillar en setting eller inte. Det är en känsla som mognar fram. Jag tycker till exempel att Mouse Guard verkar vara ett mycket välgjort spel, men jag är – åtminstone inte just nu – helt övertygad om att jag under lång tid skulle vilja spela just musgardist. Jag undrar om settingen helt enkelt öppnar för så mycket som jag tycker krävs. Men å andra sidan: jag ändrar mig också.

   Vid sidan av setting och regler skulle jag också, som lika tungt vägande, lägga illustrationer. Är de fula krävs det mer av resten – och tvärtom. Exempelvis var det mycket illustrationerna som drog mig in i Trail of Cthulhu. Ska jag välja ett sammanfattande ord som beskriver vad jag är ute efter, så väljer jag stämning.

   Gilla

 2. Håller med om att bilder är a och o, också. Dåliga bilder är helt avtändande. Kommer att tänka på yrkesbilderna i nya upplagan på Traveller som man bara undrar vad de tänkte när de valde.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s