10 reaktioner till “A-team, Kick-ass

 1. A-team filmen verkar suga. vem behöver en remake på en från början dålig serie. Kick-ass verkar däremot grym. Det verkar som det här är den film dom borde gjort utgående från Watchmen och inte en serie som rör sig som det nu blev. kan inte förstå hur Fredrik Strage kan anse att Watchmen är en av 2009 års bästa filmer.

  Gilla

 2. A-team? Utan Mr. T? Upplagt för värdelöshet redan från början. originalserien hade sina höjdpunkter, men utan Mr. T blir det nog bara blajj.

  Kickass verkar vara sjukt bra; kommer definitivt att se.

  Men, Martin, det här är ju en film gjort ”utgående från” en helt annan serie; gör man en film av Watchmen så blir det ju Watchmen det blir. Och så har jag lite svårt att se hur det kan vara något dåligt att en serietidningsfilmatisering är en ”serie som rör sig”. Ain’t that kind of like the point? Själv gillade jag Watchmen, enda riktiga problemet enligt mig var att de dummade ner plotten mot slutet.

  Gilla

 3. Jag förstår vad du menar men problemet som jag ser det, och jag har förstått att Allan Moore även påpekade det, är att serien var så perfekt och nyskapande i sitt utförande att en ”riktig” film omöjligt kan göra den rättvisa. Att det sedan finns så många störande saker i filmen gör bara det hela ännu värre. Tex att Rorschach nästan kan hoppa över tak att han börjar hacka med köttyxan i huvudet på pedofilen, att alla slåss i en överdriven Hong Kong stil och slutet ska vi inte prata om. Ozymandia ser ut som en snorunge är också det helt obegriplig.

  Det jag menar med att Kick Ass är den film de borde gjort är att de tagit idén med verkliga superhjältar från Watchmen och gjort något eget.

  Gilla

  1. Tja, det finns alltid folk som håller original som heliga, och inte ser värdet i att berätta en liknande historia fast anpassad till ett nytt medium. Självklart gör man förändringar för att det ska bli mer cinematiskt när man gör en film av serien. Gillar man överhuvudtaget inte filmatiseringar som koncept kanske man ska låta bli att se dem? Framförallt då om man redan (som Alan) bestämt sig redan innan att det inte går. Ht. Moore må vara en hejjare på serieförfattande, men han är något av en surgubbe också.

   Sedan har de inte alls tagit idén till Kick Ass från Watchmen; http://en.wikipedia.org/wiki/Kick-Ass – det är en serietidning från början, och alltså också en filmatisering med alldeles eget original. Sedan kanske serien lånat från Watchmen, men det är en annan sak.

   Gilla

   1. I teatervärlden är nya versioner av gamla original det rådande sättet att arbeta. Det är extremt få nya pjäser som sätts upp runt om i landet varje år, och ingen klagar på att Dramaten gör en ny tolkning av Hamlet – igen.

    Jag tycker det är intressant att det i filmen, som ändå har ganska mycket gemensamt med teater som konstform, blir ramaskri och anklagelser om idétorka så fort någon ”filmar om” en gammal film eller tv-serie.

    Gilla

   2. Jag håller med; var själv ansvarig för en ”ny version” av Shakespeares Stormen när jag höll på med amatörteater, och där var det ingen som gnällde; och när folk gör rockopera eller whatever av gamla klassiska pjäser tycker alla som inte är helt kulturstofila att det är ballt. Lite som att få egentligen gnäller när band gör covers på varandras låtar…

    Gilla

   3. Jag är inte emot att man gör nya versioner av gamla verk. men jag vill att det ska bli bra och bidra med något nytt. jag tycker inte att man lyckades med detta i fallet Watchmen. Som exempel kan jag ta den svenska vampyrfilmen Låt den rätta komma in. Filmen är betydligt bättre en boken eftersom boken, i mitt tycke ballar ut helt på slutet. Med en ”zombi” med erektion som jagar småkillar i höghuskällare. men som sagt det är vad jag tycker.

    Gilla

 4. Jag har sett att Mr T kränger WoW . Tragiskt eller? Tror att jag även råkat se honom grilla mackor eller något likande på TV Shop. Han har väll räkningar som alla andra.

  Gilla

  1. De driver väl med honom i nåt simpsons avsnitt där han kränger nånting och sedan beklagar sig för att han inte investerade sina pengar bättre.

   Annars tycker jag det var mer tragiskt när han krängde nån matlagningsmaskin för tv-shop (eller vad de heter).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s