Så bra är Pratchetts ”Discworld”-böcker

Det är extremt sällsynt att någon mejlar mig och frågar ”Magnus, hur bra är Pratchetts alla olika Discworld-böcker, egentligen?” Därför är det lika bra att en gång för alla slår fast hur det ligger till – vilka böcker som är bättre än vilka andra böcker. Klicka på bilden nedan för ett tydligt, objektivt och helt korrekt diagram över Skivvärldens skiftande braighet.

Klicka för större.

13 reaktioner till “Så bra är Pratchetts ”Discworld”-böcker

 1. Intressant, och skiljer sig på en hel del punkter från hur jag skulle se det. Jag skulle till exempel aldrig ranka ”Sourcery” eller ”Pyramids” högre än ”Reaper Man” eller ”Feet of Clay” (framför allt den senare förtjänar mer uppskattning).

  Gilla

 2. Underbart! Jag vill ha fler grafer. Hur goda är The Good Guys i olika Fantasy serier? Hur Evul är olika Bad Guys, hur miljövänligt är det egentligen i olika Evil Empires osv.
  Jag måste bara fråga för sakens skull hur du objektivt mäter braigheten i dom olika böckerna? Din graf skiljer ju sig en del från mitt eget subjektiva och så klart underlägsna tyckande.

  Gilla

 3. Riktigt bra! Jag har först nu börjat uppskatta Pratchett, men jag har även insett att man kan råka ut för riktigt sunkiga böcker i floran också. Carpe Jugulum gillade jag skarpt, sen har jag sporadiskt plockat böcker som verkade roliga. Jag får gå efter din lista iastället.

  Gilla

 4. Utmärkt! Med en ungefär 15 Pratchettböcker i bokhyllan har jag kommit till en punkt där jag inte riktigt orkar med hans mellanböcker. Här finns handledning till framtida inköp.

  Gilla

 5. Jag märker att skalan går från Bra till Asabra. Fick i alla fall mig att skratta. Märkligt däremot att inte Going Postal också slog i taket.

  Gilla

 6. Va, skulle Reaper Man endast vara knappt Jättebra?! ALLA böcker av Pratchett med Döden som huvudprotagonist är per definition de bästa i hans produktion. Det har alltid varit en kvalitetsmarkör i böckerna, när man sett fraser eller paragrafer skrivna med Dödens karakteristiska versaler. Då vet man alltid är det är något kul på gång.

  Jag kräver rättning! =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s