Vilka böcker har du köpt mer än en gång?

SF Signal frågar ”Vilka böcker har du köpt mer än en gång?”

Jag svarar:

 • David Eddings, Guardians of the west/Belgarions son. En på vardera språk.
 • China Miéville, Perdido street station. Den ena gav jag bort i present.
 • Brian K Vaughan, Ex Machina: Dirty Tricks. Råkade beställa från två olika ställen samtidigt. För lat för att skicka tillbaka den ena.
 • Neil Gaiman, alla Sandman-album. Först som vanliga album, sen som Absolute-utgåvor. Samma sak med Moores Watchmen.
 • Stefan Eriksson, Fjäril vingad. Denna har jag säkert köpt i present till 5-6 personer. Fantastiskt rolig bok.
 • John Ajvide Lindqvist, Låt den rätte komma in. Gett bort i present åtminstone en gång.
 • Dungeons & Dragons 3rd edition: Player’s handbook. Tror jag ägde tre ex av denna under en period.

Det är nog alla. Alla jag kommer på just nu i alla fall.

3 reaktioner till “Vilka böcker har du köpt mer än en gång?

 1. Själv kan jag bara komma på tre tillfällen då jag köpt samma bok flera gånger:
  Liftarens guide till galaxen – Douglas Adams, en på svenska och en på engelska för att jag ville läsa boken på orginalspråket.
  Sagan om ringen (alla tre böckerna i en samling)- JRR Tolkien, samma anledning som Liftarens.
  Internet, medier och kommunikation – Peter Dahlgren, kurslitteratur som jag av misstag köpte till två olika kurser, så går det när man inte har koll på vilka böcker som ingick i förra kursen.

  Gilla

 2. Jösses, den här listan kan bli hur lång som helst. Jag kommer inte ens på något sätt att börja undersöka saken annat än att gå igenom vårt bibliotek bok för bok och anteckna och det skulle ta flera dagar. Det måste vara några hundra böcker som jag köpt fler än en gång. Lord of the Rings har vi på tre språk i flera olika utgåvor. Sex stycken The Hobbit, fem på svenska (alla tre översättningarna) och en på engelska. Så sent som i dag uppgraderade jag Jonathan Strange & Mr Norrell genom att köpa den inbundna utgåvan och skänka bort storpocketen. Pegas på villovägar har jag köpt och gett bort minst fem gånger. Jag har ett antal dubletter där det ena exemplaret är signerat men halvruffigt — bl a en hel del Fritz Leiber — och det andra exemplaret är i gott skick. När jag tänker efter så framgår nog de flesta dubbelköpen av LT-statistiken: http://www.librarything.com/profile/anglemark/stats/workdups

  Gilla

 3. Hmm, det har jag aldrig tänkt på! Det blev några fler än jag trodde:
  Samuel Shellabargers »Skälmarnas furste«. Betalade 5:- respektive 1:- styck tror jag, finns på alla loppisar i hela landet och är en helt okej äventyrsbok i renässansmiljö, klart värd priset men kanske inte tiden (beroende på hur man är funtad).
  Krille Sundelins »Västmark«. Köpte ett helt och fint ex samt ett billigt skadat när jag tänkte att det kanske skulle bli spelat. Det senare såldes dock och var just då den första rollspelsbok jag någonsin gjort mig av med.
  »Book of Knights« till Pendragon har jag inte mindre än tre exemplar av. Det hade jag väl också trott att jag skulle spela nån gång. Hrm.
  Rollspelet »Usagi Yojimbo«, den gamla versionen av Greg Stolze har jag köpt ett extra exemplar av och gett bort.
  Jarl Backmans (inte allt för omhuldade) »Rapporter och uppsatser« har jag köpt två gånger också. Den ena var en ny version, direkt från bokhandeln. Blev inte alls imponerad av det skrala materialet kring att skriva referenser till elektroniska källor så jag gick helt enkelt tillbaka med boken; första gången jag gjort det någonsin. Köpte en gammal version på universitetsbibliotekets utförsäljning istället – det som är bra i boken har inte ändrats på många många år. Priset var lite bättre den gången (10:- istället för kring 300:-)…
  Slutligen har jag lust att nämna »Kalevala« vilken jag faktiskt inte köpt två gånger egentligen. Det andra exemplaret jag har är nämligen »Kalevala för lata«!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s