Död åt den svarta enhörningen!

Ni har väl inte missat Ola Jentzschs Rollspelsmonstren som Piruett glömde? Ett sorts tillägg till min artikel De 10 coolaste monstren i den svenska rollspelshistorien, kan man säga.

Ola har vaskat fram några gedigna monster som jag missade. Bland annat den eminenta Domherren från Zoonernas zoologi (som jag faktiskt inte hade läst när jag skrev artikeln, om det är någon ursäkt) och några Eon-monster som jag inte har någon koll på, så som Hyggelmonstret. Jag har allmänt dålig koll på Eon, det är jag den förste att erkänna.

Men en sak är bara helt fel med Olas lista: Den svarta enhörningen i Monsterboxen är inte cool. Den är tvärtom ett exempel på den extrema fantasilöshet som ibland bubblade upp på Äventyrsspel. Ta en god grej och gör den ond. Vad värre: Ta en töntig god grej och gör den till en ännu töntigare ond grej. Det är fanemig värre än de onda bilarna i Stephen Kings lökigaste rulle Maximum overdrive.

Det känns som om någon på Äventyrsspel snöat in på drow och sen dragit helt fel slutsatser om vad det är som gör Drow coola. Drow är inte coola för att de är svarta onda alver, de är coola för att de är svarta onda alver som är bad-ass motherfuckers. Den svarta enhörningen är en mes.

Annars är Olas lista väl värd att läsa.

8 reaktioner till “Död åt den svarta enhörningen!

 1. Det bästa monstret ever är dock en Mimic. Vad som vid första påtitt ser ut som en schyst skatt är egentligen en fruktansvärd best som kastar sig över den inte ont anande äventyraren 🙂

  Gilla

   1. Ja, om det är så du menar så går du givetvis fri från min hånfulla glirning. Det bästa jag vet med drow är att det ska rimma på »cow«. Härligt med monsterlistor däremot!

    Gilla

 2. Okej, jag kanske måste rannsaka mig själv angående den svarta enhörningen, det är sant. Det är nog mest ond häst + living shadow-grejen som förför lite.

  Gilla

  1. [b]Svart Shetlandsponny[/b]
   Vanligtvis är Shetlandsponnyn ett under av charm och gullighet. Men ibland går något fullständigt fel. Då förförs ponnyn av mörkrets makter, och förvandlas till en blodsugande skugga av sitt sanna jag.

   Shetlandsponnyer utstrålar en aura av trilsk ondska, och är fruktade för sitt giftiga bett och sina laserögon. Ponnyn är ett svart töcken utan fasta konturer – en fruktad skuggvarelse vars blodisande gnäggande kan höras på 4H-gårdar Ereb runt!

   – Så där ja, DÄR har du en fräck ond häst!

   Gilla

 3. insåg just att titeln på inlägget är hillarious. Hihi!

  Snälla, meeeer listor. Jag vet att du har det tufft nu och jag kan kanske inte lova att listskrivande kommer underlätta din tillvaro, men det kommer det…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s