Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

De goda nyheterna tar aldrig slut

4102BDdfMLL._SS500_Steph Swainston meddelar på sin blogg att hennes nästa bok Above the snowline släpps i januari! 21 januari, enligt Amazon. Tydligen är det fråga om en prequel till Swainstons tidigare böcker i ”Castle”-serien.

This is Jant Shira’s life before the drugs took over, as a hunter in the mountains. Awian exiles are building a stronghold in the Darkling mountains, where the Rhydanne hunt. Their clash of interests soon leads to bloodshed and Shira Dellin, a Rhydanne huntress, appeals to the immortal Circle for justice. The Emperor sends Jant, half-Rhydanne, half-Awian, and all-confidence, to mediate. As Jant is drawn into the spiralling violence he is shaken into coming to terms with his own heritage and his feelings for the alien, intoxicating Dellin. ABOVE THE SNOWLINE tells the story of Jant’s early years in the Circle and shows the Fourlands as you’ve never seen them before.

Det här är fantastiska nyheter, för Swainston är utan tvekan en av de mest intressanta fantasyförfattarna just nu. Hon är en världsbyggare av rang och har en osviklig känsla för att skildra riktigt trasiga karaktärer. Hennes tidigare böcker är sådär härligt fantasirika, konstiga och originella så att man går runt och kvittar lite efter att ha läste dem.

Som av en händelse har dessa tre böcker just släppts i en samlingsvolym betitlad The castle omnibus. 198 kr på Sf-bokhandeln. En perfekt julklapp till dig själv, eller till någon annan person med god smak.

Nu väntar jag bara på definitiva släppdatum för Patrick Rothfuss The wise man’s fear och George RR Martins A dance with dragons. Sen är jag en lycklig pojke.

 1. Profilbild för leif

  Tack för tipset springer och köper sammlingsvolymen på måndag. ^^

 2. Profilbild för Magnus Edlund

  Sweet! Du kommer inte att ångra dig.

 3. Profilbild för Zapp

  Även jag gick på rekommendationen, men tyvärr utgör jag uppenbarligen ett undantag.

  Försökte flera gånger, men har gett upp. Storyns fokus på sura småaktiga immortals som skiter i landet omkring påminner om det värsta navelskåderiet och relationstramset i den moderna vampyrgenren.

  I sina bästa stunder glimtar in i nåt som kunde skrivits av Mieville.

  Annars helt utan röd tråd; om nu inte självföraktande destruktion är den tråden. Inget jag vill ödsla min tid på, sorry.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *