Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

The Given Day

Dennis Lehanes The given day kan vara den bästa bok jag läser i år. Boston i slutet av 1:a världskriget, en episk historia om rasism, klasskamp och kärlek. Fasansfullt välskriven och så levande att det nästan är omöjligt att sluta läsa. En intelligent och pulserande roman som känns i det närmaste dokumentär.

Men ändå … När jag läser den sitter jag ändå och hoppas att det plötsligt visar sig att polischefen är en fallen ängel, eller att fackföreningsmötena är en jaktplats för vampyrer, eller att bolsjevikerna egentligen är en grupp magiker.

Jag är så jäkla genreskadad.

 1. Profilbild för Karl

  Sjukt bra bok! Tjock och härlig, extremt mustigt berättande.

 2. Profilbild för felucca
  felucca

  Hahaha, dagens sanning!

 3. Profilbild för Zapp

  Tack för tipset!

 4. Profilbild för J-h:n

  Låter som om du skulle kunna ha glädje av Alex Irvine. Pröva The Narrows: extremt välresearchat om andra världskriget i Detroit… och golem. Och något mer.

 5. […] Men vad är detta, en ofantasybok toppar årsbästalistan? Vad har hänt? Jo förstår ni, The given day är en så sjukt bra bok att den nästan smälte min hjärna. Den här episka berättelsen om familj och uppror i Boston efter Första världskriget är en läsupplevelse utöver det vanliga. Trots sina 800 sidor finns det inte en död minut, inte en mening som känns ointressant. Lehane fångar läsaren på så många plan – känslomässigt, intellektuellt, adrenalinmässigt … Fantastiskt. Jag kan inte använda något annat ord: Fantastiskt. [Ursprunglig artikel.] […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *