Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Jaja, jag vet att jag varit tyst

… men det beror på att jag har:

Läst Peter & Max

Av Bill Willingham. En roman i samma värld som hand Fables-serie. Helt ok bok med ett nytt grepp på den gamla Råttfångar-sagan. Inte så bra att man går ner i brygga, men en perfekt bok att läsa på en flygplats. Man märker iofs att Bill inte är så van att beskriva hur folk ser ut, för han använder den tråkiga tekniken att i tur och ordning beskriva t.ex. hur alla är klädda i ett rum. Sådär skoj. Men en läsvärd bok ändå! Om man gillar Fables.

Läst Gentlemen of the road

Av Michael Chabon. Judiska legosoldater i 900-talets … öststat av något slag. Micke har ett jäkligt skönt språk som jag bara älskar, men som kräver en hel del koncentration. Inte en bok lämpad för tunnelbanan. Bonuspoäng för att hans arbetstitel för boken var ”Jews with swords”!

Satt mig in i Matiné

Ett rollspel, och en vidareutveckling/reimagining av Drakar och demoners regelsystem. Ganska tradig bok att läsa faktiskt; den gav mig inte den minsta inspiration till att spela. Lite för överpedagogisk för min smak. Och att göra en gubbe känns mest som att sitta och göra räkneövningar. Och så mycket text! Och så lite illustrationer! Jag har sällan problem med just detta i indie-spel, men för Matinés del … det är något med layouten som verkligen inte tilltalar mig.

Lirat D&D

Spelar just nu en level 4 Monk i en bisarr indian/onda-alver-i-flygande-torn/rebell-kampanj som lovar mycket gott för framtiden.

Läst Jack of Fables vol 6

Bill Willinghams Fables-spinoff. Möjligen den sista delen i serien, idunnu. Som vanligt extremt underhållande och skönt lättsamt utan så mycket motstånd för de små grå. Han har många galna idéer, den där Bill, och i Jack of Fables känns det lite som att han bara släppt alla hämningar.

Kollat in trailern till Kick-Ass

http://www.traileraddict.com/emd/15896

Sett Rocknrolla

Som var en helt ok film, men nästan en lite för mycket Guy Richie.

Läst Saturn’s children

Av Charles Stross, så klart. Sjukt bra bok en sexrobot i en framtid där alla människor dött ut. Så fullsmockad med galna/geniala idéer och uppslag att jag bara häpnade. Riktigt bra sci-fi som man blir en bättre människa av att läsa. Ja, typ i alla fall.

Lirat Batman: Arkham asylum

På min Xbox. Ett batmanspel som faktiskt kan vara ett av de bästa liren i år. Otroligt snyggt och stämningsfullt och roligt att spela. Men främst: Utvecklarna har fattat det där med att Batman själv egentligen är en större psykopat än skurkarna han bekämpar.

Varit i Israel

Det var åskstorm fyra dagar i sträck.

Börjat spela lite Dragon Age: Origins

Bra början! Även detta till Xbox 360. Fjantasy done right, känns det som. Givetvis ska jag spela en ond magiker.

 1. Profilbild för snowflake

  Vad konstigt det kändes att se ordet ”legosoldater” i samband med Gentlemen… var tvungen att tänka efter om det var den boken jag läst. (Det var det. Och den är bra.)

 2. Profilbild för Zapp

  Fjantasy! Definitivt veckans ord för mig! 🙂

 3. Profilbild för Anders Norén
  Anders Norén

  ”Varit i Israel

  Det var åskstorm fyra dagar i sträck.”

  Meteorologisk eller politisk åskstorm?

 4. Profilbild för Peter

  Tror du vi kan få se en recension av Matiné? Jag funderar själv på huruvida detta är något för mig, så det hade varit av intresse!

  1. Profilbild för Rickard

   Det kommer att komma en recension av Matiné i nästa eller nästnästa Fenix.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *