Förtrollade ting

Skogen är förtrollad plats. Den existerade långt innan vetenskapsmän och historieskrivare upptäckte att magi inte fanns. Mellan trädstammarna, under rötterna och i grantopparna finns det saker som inte går att förklara med logik, förnuft eller matematiska formler. De märkligaste och mest förunderliga av dessa är de förtrollade tingen.

Varje förtrollat ting är unikt. Det finns inga kopior, och det går inte att göra två likadana. Varifrån tingen kommer och vem som tillverkat dem är oftast ett mysterium. Vissa föremål, så som De tre sjungande löven, har existerat så länge som skogen funnits. Andra är skapade av mäktiga besvärjare (till exempel Vindens kappa) eller uråldriga väsen och andar (Skogens horn är ett sådant). Slutligen finns det vissa ting som utan förklaring visar sig ha magiska egenskaper – ofta till deras ägares sorg (bland annat Den röda björnfällen och Smedens hammare).

Gemensamt för alla förtrollade ting är att de inte bara är livlösa föremål. De har alla en egen vilja, eller är skapade för ett syfte. Om de används mot sin natur så kommer det att gå illa för bäraren. Skogens horn vill till exempel alltid värna om livet, och om det används för att dräpa och skada så kommer det till slut vända sig mot sin bärare.

Och ve den som försöker stoppa Den vandrande staven.

2 reaktioner till “Förtrollade ting

  1. Det här måste jag säga är RIKTIGT bra.

    Och nu börjar jag få lite Kalevalastämning också! Är det meningen?

    Hur som helst, helt rätt inställning till förtrollade föremål

    Gilla

  2. Börjar gillas kogen mer -första intrycker var en B-troglodyt/neandertalar-värld -det känns bättre nu. Finns det smeder så slipper vi alla ha flintyxor iaf 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s