Dollhouse: Inte så bra

Nu har jag sett första säsongen av Joss Whedons nya tv-serie Dollhouse.

Den var sådär.

Det första problemet är att de första 6 avsnitten (av 12) går på tomgång. Det händer liksom ingenting spännande. Det är först efter halva säsongen, och 6×40 minuter av ens liv, som showen börjar leverera. Hur man än ser på saken så är det en ganska stor nackdel för en tv-serie.

Det andra problemet är det näst sista avsnittet är avsevärt mycket mer wowigt än det sista. Avslutningen lämnar en hel del att önska; jag väntade in i det sista på en fet twist. Förgäves.

Det tredje problemet är att det är något för mycket urringning i rutan. Okej, det är väl inte ett problem som så, men ibland känns det som att kameramannen anstränger sig väl mycket för att hitta vinklar som är lite snett uppifrån. Inte så sexigt, det ger mest ett sleazy intryck.

Det fjärde problemet är egentligen samma som nr 3. Stundom får jag intrycket att seriens skapare är mer intresserad av att visa upp huvudpersonen – spelad av Eliza Dushku – i olika sexiga/kinky outfits än av att berätta en engagerande historia. Ja ja, jag fattar det här med att hon är en ”docka”, men ändå.

Det femte problemet är jag inte längtar till säsong 2. Det räcker gott så här. Inga av de mysterier eller frågetecken som finns kvar är tillräckliga för att göra mig sugen på mer. Jag är inte heller så intresserad av vad framtiden har i sitt sköte för huvudpersonerna. Sorry.

9 reaktioner till “Dollhouse: Inte så bra

 1. Håller med. Eftersom jag är laglig och köper alla tv serier jag följer på iTunes så var det Dollhouse som rök först när jag skar ner. Den och Smallville. Dollhouse sved dock eftersom det är Whedon och jag hade någon sorts övertro på att han skulle leverera ytterligare en Buffy/Angel/Firefly. Däremot rockar Castle om man ska göra någon sorts Whedonkoppling. Och Bones för att göra ytterligare en.

  Peter

  Gilla

 2. Du är tapprare än mig. Jag pallade inte att fortsätta se något mer än första avsnittet. Utöver Buffy Season 8 så har Whedon besvikit mig med allt han skrivit efter Firefly.

  Gilla

 3. Det låter som att du missade att se ”bonusavsnittet” på säsong ett, Epitaph One? Är man inte sugen på s2 efter det är det något mysko på gång.

  Gilla

 4. Äh, gnäll gnäll gnäll. Visst, avsnitt 1-2 tyckte inte jag heller var så het skit, men ganska snart började det ju hända grejer. Kanske inte Joss’ bästa, men hans sämre grejer är ändå snäppet bättre en en hel del annat som finns därute. Skulle jag skära ner så har jag åtminstone 5-7 serier som skulle åka före Dollhouse (bl.a Numbers, Smallville, Mythbusters, Dexter…)

  Gilla

 5. Kanske ska ge det ett försök till? Det där med att man ”måste” kolla på 6 avsnitt innan det blir bra är lite väl jobbigt. Vänja sig med smaken av surströmming innan det blir gott?

  Däremot så sträckkollade jag på Firefly härom sistens när jag fick en sväng av svinis och förstörde en festivalhelg. Tur då att Firefly är bäst.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s