Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Sinkadus – öppet forum

Sådär, nu är Sinkadusmåndagarna över för evigt. Tänkte avsluta det hela med att lämna golvet öppet. Diskutera vad ni vill!

Har jag glömt nämna någonting de gångna månaderna? Har du några länkar ni vill dela med er av? Eller yakitori-recept? Vilken är er favoritartikel i Sinkan? Hur ser framtiden ut för rollspel i Sverige? Kan du rekommendera något schysst lir? Vem är den bästa Sinkan-skribenten ever? Bästa äventyret? Var är poängen med Fenix? Innebär de allt bättre och billigare print-on-demand-tjänsterna att tiden då man kunde köpa nya rollspel i butik är över? Hur har Sinkadus präglat dig? Vad tycker du om illustrationerna? Vilken artikel skulle du ta med dig till en öde ö? Bästa tärningsminnet? Sämsta bindningen?

Ja, snacka om vad fan ni vill. Klara färdigt gå!

  1. Profilbild för Krank

   Först: Jag har till skillnad från så många andra inte tackat dig för ditt hästjobb: Fantastiskt bra, intressant och lärorikt; för mig tillhör Sinkan en tid jag aldrig upplevde. Jag började ju spela rollspel med Mutant Chronicles, har aldrig spelat något av de tidigare Mutantspelen, har aldrig spelat NÅGOT av Drakar och Demonerspelen… Så det har varit oerhört givande med den här lilla inblicken i förgången tid =)

   Sedan kan jag väl bidra med att jag tror att print-on-demand inte kommer att döda den fysiska rollspelsmarknaden än på ett tag; däremot tror jag att det kommer att bli mer och mer precis som med andra fysiska bokhandlar, att man effektiviserar och har mer och mer online överhuvudtaget. Idag kan man köpa rollspel ganska billigt på t.ex Adlibris och Bokus, och jag tror att framtiden ligger i centrala lager med låga lagerkostnader kombinerat med posten. Jag sörjer inte de fysiska butikernas bortgång, för dels lär de finnas kvar ännu ett gäng år och dels fyller de egentligen inte så mycket funktion i den digitala tidsåldern där allt fler upptäcker nya saker via nätet istället för att snubbla över grejerna i butik. Avslutningsvis hoppas jag att det blir fler tjänster som Publit och Lulu och liknande, för det betyder en demokratisering av rollspelsmakarprocessen.

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Jag ser mig själv som en folkbildare. 🙂

   2. Profilbild för Zapp

    ” Jag började ju spela rollspel med Mutant Chronicles”

    Åhå! Det är *därför* du är så cranky…! ;-/

  2. Profilbild för Henrik Eriksson
   Henrik Eriksson

   Ja, har haft väldigt roligt åt Sinkadusmåndagarna. Själv så köpte jag bara två nummer och läste några till hos de jag spelade hos. Var rätt insnöad på Sagan om Ringen och EDD och det enda äventyr som jag någonsin spelledde från Sinkan var Krugal Svylses Förbannelse. Begrep nog inte riktigt storheten i det äventyret eftersom det var ett riktigt roligt skämt. Ska nog leta rätt på det och skratta åt det igen. Ett fullt spelbart äventyr som bara var ett skämt, undrar hur många tonårspojkar som inte genomskådade detta.

   Själv önskar jag att jag hade spelat det tidiga Mutant, hade nog gillat det starkt. Men jag köpte ju allt till M:UA istället och det var ju inte helt fel.

   Någon som vet hur det var med att Järnringen gav upp om Mutant? Var licensen för dyr eller var de verkligen trötta på spelet? Känns ju som Coriolis inte riktigt höll vad det lovade… (Jag är fruktansvärt missnöjd med den regelboken. Slarvigt skriven med ett språk som försöker låta akademiskt utan att egentligen lyckas. )

   1. Profilbild för Arfert

    Tror att de tröttnade helt enkelt, de hade skrivit om allt som var värt att skriva om. Kanske ville göra nåt eget som omväxling. Men det är bara spekulationer från min sida.

  3. Profilbild för Joachim Stjernberger
   Joachim Stjernberger

   ” Innebär de allt bättre och billigare print-on-demand-tjänsterna att tiden då man kunde köpa nya rollspel i butik är över? Hur har Sinkadus ”

   Ja nu kan du ju med hjälp av din dator och pdf filerna trycka upp vilka personliga regel/äventyrsböcker du vill, vill du ha en limmad/inbunden soft/hardcover bok så nyttjar du bara tjänster som den nedan.

   http://tryckabok.se/index.php?option=com_content&view=category&id=3

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *