Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Det största som hänt mig!

Skärmavbild2

Att bli dissad av Åke Rosenius på internet … shit … jag vet inte vad jag ska säga. Jag skulle vilja tacka mina föräldrar, Häggviks centrum, Peter och hela jäkla WordPress-gänget. Utan er hade jag aldrig fått uppleva detta.

(Länk)

 1. Profilbild för Martin Ackerfors

  Hur ska du fira det här? 🙂

 2. Profilbild för Robert Jonsson

  Bättre sent än aldrig? 😉

 3. Profilbild för Peter

  Du kanske skulle gå igenom Rubicon ändå 🙂

 4. Profilbild för Grov

  Åke, det vore kul om du utvecklade här på Piruett, så slipper vi leta efter dina kommentarer..

 5. Profilbild för Robert Jonsson

  Grov: Han gjorde det tidigare i år. I mars närmare bestämt.

  http://www.piruett.se/2009/01/16/de-11-mest-gubbiga-rollspelsomslagen/

  Scrolla ned till kommentarerna. Då får du också bakgrunden till inlägget.

  1. Profilbild för Grov

   Tackar.

 6. Profilbild för Magnus Seter
  Magnus Seter

  Jag är lite förvånad över din ironiska ton i det här inlägget. Du delar ju generöst ut egna slängar åt höger och vänster, gärna med en önskan om att vara provokativ.

  Att du nu ironiserar över att någon faktiskt blir provocerad av det du skriver känns bakvänt.

  Sen vet jag inte vad ”downs syndrom” har med saken att göra? Du kanske kan utveckla något?

  /M

  1. Profilbild för Magnus Seter

   Aha, ”mongo” kopplas tydligen till ”downs syndrom” om jag fattat det hela rätt.

   /Magnus

  2. Profilbild för Grov

   Provokation är rolig, och blir intressant om den bjuder till vidare debatt.
   Håller med om lite malplacerad ironi, vore roligare läsa en lite mer utvecklad uppföljning. Ogillar verkligen pajkastning, såvida pajen inte innehåller rikligt med fläsk.

  3. Profilbild för Magnus Edlund
   Magnus Edlund

   Har inget intresse för pajkastning, eller att bemöta kritik som börjar med ”riksmongo”.

   Jag tycker inte att det är ett särskilt märkvärdigt påstående att säga att Wholgoor-omslaget (eller hur det nu stava) är förbannat porrigt och har en hel drös sexuella undertoner.

   Jag har all förståelse för att man kan tycka att jag tolkat bilden i hårdaste laget, men jag kan inte riktigt ta till mig kritik som formuleras på det sättet.

   1. Profilbild för Petter B
    Petter B

    Självklart kan man inte diskutera med någon som ger en epitet som ”riksmongo”. Det blir bara komiskt. Att det där gamla Khelataar-omslaget är porrigt tycker jag inte att det råder något tvivel om. Jag gillar inte sånt, av en massa anledningar. Kanske framför allt estetiska.

   2. Profilbild för Magnus Seter

    Jag förstår att det är svårt att ta till sig kritik man finner dåligt formulerad, både för dig och för Åke, men i det här läget tycker jag personligen att det vore bättre för dig att vända andra kinden till, alldeles speciellt om du ska fortsätta med den typ av raljant kritik du själv använder som utrycksmedel, till exempel i dina Sinkadus-poster.

    Om du tycker att Åka ska hålla en standard du själv inte anammar känns det helt enkelt som att du gärna delar ut smällar, men inte vill att någon är elak tillbaks.

    Observera att den raljanta stil du använder inte är fel i sig, och att den absolut bidrar till att göra observationerna roligare och mer intressanta att läsa. Själv vill jag se att du vässar den sidan, att du helt enkelt blir elakare och mer träffsäker när du granska företeelser inom rollspelshobbyn.

    /Magnus

    1. Profilbild för Magnus Edlund

     Alltså, folk får gärna vara elaka tillbaka. Det har jag inget emot, jag tycker tvärtom bara att det är roligt. Därav detta inlägg.

     I övrigt ska jag jobba på att bli elakare. Det är sällan man får ett sådant önskemål. 🙂

     1. Profilbild för Grov

      Jag håller faktiskt med Magnus S. i allt det ovanstående så jobba på det du. Så länge det är roligt utan att sparka på någon, så kör på!

   3. Profilbild för Robert Jonsson

    Är jag ensam om att tycka hela posten känns som att sparka in en öppen dörr? Magnus reagerar på något som skrevs i mars. Det är typ ett halvår sen, så jag tyckte mest inlägget kändes oaktuellt och unket. (Antagligen sprang Magnus inte på det förrän nu, men jag kan ha fel…)

    1. Profilbild för Magnus Edlund
     Magnus Edlund

     Sprang på det nyligen.
     Jag såg inlägget mest som konsumentupplysning. 🙂

     Och det ÄR jävligt stort att bli dissad av en rollspelslegendar. Det står jag för. Det slår nästan den gången då Henrik Schyffert kallade mig ”larvig”. Det var också jävligt stort.

 7. Profilbild för walium

  Välkommen till klubben.

 8. Profilbild för hjk

  Fast du är ju ett riksmongo när det gäller att tolka bilder.

  1. Profilbild för Peter

   Det var ju fantastiskt vilken trevlig ton det blev här

 9. Profilbild för Petter B
  Petter B

  Häggviks kommun?

  1. Profilbild för Petter B
   Petter B

   Eller Häggviks Centrum var det visst. Why?

  2. Profilbild för Magnus Edlund

   En gång i tiden, när jag var liten påg, så bodde min mormor i Häggviks centrum. I detta centrum fanns på denna tiden en leksaks/hobby-affär vars namn jag inte kommer ihåg som klappat igen för länge sedan. (Senast jag var där hade hela Häggvik klappat igen, den enda butiken som var öppen var Ica. Knappt.)

   Året var 1985 (typ) då jag råkade se Mutant-84-boxen stående i en hylla (inte omslaget med regnbågen, utan den senare). Jag hade ingen aning om vad det var för något, men bilden såg cool ut så jag önskade mig den i julklapp.

   Och på den vägen är det.

 10. Profilbild för Jonas

  Blir du dissad av Åke Rosenius måste du i alla fall göra något rätt Magnus. Fortsätt så.

 11. Profilbild för Henrik

  Måste säga att jag läste om din otroligt roliga lista. Och motiveringen att varför just den är gubbigast är kanon! Långsökt? Absolut! Rolig? Givetvis. Bra att någon får oss att tänka till.

  Apropå porriga bilder skulle jag vilja fråga Håkan Ackegård vad han tänkte egentligen när i stort sett alla kvinnor han ritade bar korsett och väldigt tilltagna urringningar. Tänkte han på min tonårshjärna som bara var upptagen av bröst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *