Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Bättre kommentarer

Som ni märkt blir kommentartrådarna här på bloggen lite ohanterliga efter ett tag och nu kollar jag runt efter olika sätt att göra systemet bättre.

Vet någon om t.ex. Disqus eller IntenseDebate eller Echo är värda att installera? Är de bra? Är de användarvänliga? Adminvänliga?

Saker jag är ute efter är t.ex. sökbara kommentarer, tydligare och smidigare trådning, svara-via-mejl, olika typer av inlogg (twitter, facebook, open-id, för folk som gillar sånt), export/import.

Vad vill ni som läsare ha för funktioner när ni kommenterar?

Alla åsikter och erfarenheter mottages tacksamt.

 1. Profilbild för Anders Norén
  Anders Norén

  Bra att du vill ha bättre trådning. Diskussionsforum med platt visning är webbens motsvarighet till ett samtal där alla pratar i munnen på varandra. Bara i ett trådat forum kan man föra en civiliserad diskussion.

  Förhandsgranska och redigera redan postat inlägg vore bra. Något litet tips om hur man bifogar länkar vore bra. (HTML verkar funka, men det framgår inte om man inte prövar själv.)

  1. Profilbild för Arvid

   Denna blogg är trådad! Bättre med en platt visning med citatfunktion så att man inte behöver leta efter det senaste inlägget bland hundratals andra. Hade inte funktionen med senaste kommentar funnits i menyn till höger skulle det varit stört omöjligt att följa med i svängarna.

   1. Profilbild för Anders Norén
    Anders Norén

    Platt visning med citatfunktion är som en diskussion där alla pratar i munnen på varandra men börjar varje inlägg med att tala om vem man svarar på. Man kan möjligen få en uppfattning om exakt vad som besvaras men det blir omöjligt att följa tråden. Tråd, just det.

    1. Profilbild för Arvid

     Jag skulle inte säga att platt visning är som att tala i mun på varandra. Snarare är det som en debatt där talarna avbyter varandra och måste be om att få replik (som en riksdagsdebatt ungefär). Det gör att den som har ordet måste vara noga med att tydliggöra vem som tilltalas men för den som följt debatten är det sällan några problem med att komma ihåg vilka frågor som avhandlas.

     Ett trådat forum liknar mer ett partymingel där debattörerna glider in och ut ur samtal som alla pågår samtidigt. Visserligen är det lättare att följa en viss fråga (under förutsättning att man håller sig till en viss diskussionsgrupp). Men det gör det samtidigt svårare att hålla koll på allt som avhandlas.

   2. Profilbild för Magnus Edlund

    En sorteringsfunktion kanske skulle kunna vara något? Senaste inläggen först om man vill ha det så tex.

    1. Profilbild för Arvid

     Problemet med valfriheten är att olika former av visning ger olika nätbeteende. Jag som gillar platt visning (med kronologisk ordning) kommer antagligen bli galen på Anders här ovan eftersom han med sin trådade visning i texten inte behöver visa vem han vänder sig till. Kanske finns det en massa smarta lösningar på det som jag inte känner till. Men mitt grundtips är att du skall ta ett system som du själv tycker är lätt att överblicka. Det är ju trots allt du som skall administrera bloggen.

 2. Profilbild för hjk

  Platt visning är alltid att föredra.

 3. Profilbild för Grov

  Var tog de gamla kommentarerna vägen? Du dödar väl inte en nationalskatt nu?

 4. Profilbild för Magnus Edlund

  Vaffan. Det här ser ju lite kefft ut.

  1. Profilbild för Magnus Edlund

   Så.Intense debate var för FUUUULT

   1. Profilbild för Grov

    Prova på bara, men kör back-up på databasen.

    1. Profilbild för Magnus Edlund

     Både IntenseDebate och Disqus ser för jävliga ut. Disqus lyckades dessutom inte importera kommentarerna, vilket ju måste ses som ett ganska betydande fel.

     Så det ser ut som om vi för nöja oss med gamla hederliga WP-kommentarer ett tag till. Letar med ljus och lykta efter något plugin som gör att man kan sortera kommentarer på olika sätt, t.ex. ”nyast först” eller liknande.

     Ser inte så bra ut på den fronten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *