Omröstning: Vilket är det snyggaste Sinkadus-omslaget?

47 nummer och 47 omslag. Sinkadus har tagit sig många skepnader genom åren, somliga snygga andra … mindre så.

Så jag tänkte ställa en enkel fråga: Vilket av alla omslagen tycker du är snyggast?

För att underlätta ert beslut har jag skapat ett flickr-album med alla tidningens omslag. Släng ett öga där, och rösta sedan här nedan. Motivera gärna svaret i kommentarerna.

Edit 100821: Omröstningen är stängd! De mest populära kandidaterna blev:

 1. Nr 4 (feb 1986). Illustration: Rowena Morrill (31 röster)
 2. Nr 3 (1985). Illustration: Nils Gulliksson. (29 röster)
 3. Nr 22 (dec 1989). Ill: Frank Frazetta (14 röster)

Totalt antal röster: 157.

25 reaktioner till “Omröstning: Vilket är det snyggaste Sinkadus-omslaget?

 1. Wow, det här var svårt för jag tycker egentligen inte att något av omslagen är snyggt men eftersom jag har svårt för framsidor som så uppenbart ser ut att komma från billiga tantsnusk-/sf-/fantasy-romaner seglar omslag 2 och 3 upp som favoriter eftersom de på något sätt har en egen stil. Och eftersom 2an kändes lite tom föll rösten på piratankorna. Hade tidningen kommit idag hade jag blivit sjukt avtänd på grund av framsidorna. Fy bubblan.

  Gilla

  1. Jag håller med dig till viss del Martin. Ingen solklar vinnare för mig heller men min röst är lagd på nummer 4. Kanske till viss del för att omslaget på detta nummer liknar omslaget på en ”kultplatta” släppt 1985. Vilken då? Jo som du säkert redan gissat menar jag Phenomenas debutalbum.

   Har du inte upptäckt denna platta än är jag lite avundsjuk på dig….du har en högtidsstund framför dig.

   Gilla

 2. Fyran är ju ett av de få omslagen där man faktiskt lyckats få textfärg och bakgrund att inte våldsskära sig; ett smakfullt omslag till skillnad från, öh, alla de andra…

  Gilla

 3. Huvvaligen! När man ser dem alla samlade såhär… vilken samling dynga. Inte bara att de flesta bilderna är mer än lovligt kitchiga; den ”grafiska design” som ”inramar” dem ser allt för ofta ut som rumpa.

  Gilla

 4. 10, 14, 15 och 31 är favoriter, men det blir ändå 14 jag väljer. Visst är Frazetta oändligt mycket smakfullare än Vallejo, men den här dinosaurien är ändå något för sig. Det har säkert mycket att göra med att jag gillar det numrets innehåll också (Superkomplex! Moebius! Wow!).

  Gilla

 5. Blev 4:an här med. Gillar Rowena Morrills illustrationer, så 7:an kommer på delad andraplats tillsammans med Gullikssons piratankor (men det mest av nostalgiskäl). Allt efter 7:an lider av nån slags typografisk cancer.

  Gilla

 6. 4:an är ganska fin. Själv valde jag mellan 10 och 18. Det blev 18, för den känns så mycket mer Sinkadus än de andra dussinbilderna. Kult-omslagen är inte helt pjåkiga heller, och har den stora behållningen att de inte bara är copy-paste:ade.

  Gilla

  1. Ja, lätt 22:an. Den där bilden är ju legendarisk. Minns hur jag som 12-åring, under en traumatisk bilsemester i Normandie, upptäckte en grafittiversion av den, målad på en betongvägg. Min unga, dåraktiga hjärna kunde inte begripa hur i helvete det ascoola omslaget till ”Män och Monster i Ereb Altor” helt sonika kunde pryda en fasad i en fransk håla!

   Gilla

 7. Det hade varit trevligt att lägga en röst på en originalillustration – till exempel Gullikssons piratankor – men färg och ytterligare bearbetning vinner i längden. Därför blir det en röst på en illustration som alltid har varit en favorit, oavsett om den prytt Monsterboxen, Rolemaster Companion IV eller Barbara Hamblys eminenta roman Morkeleb den svarte (för vars omslag den gjordes), nämligen Sinkadus 15 med Michael Whelans ”Dragonsbane”.

  Gilla

 8. Jag trodde att det skulle bli svårare, men nummer 22 vann ganska överlägset. Det är den snyggaste illustrationen som inte är Boris Vallejo-kitchig. (Jag gillar Vallejo egentligen, men erkänner det inte i fina sällskap.)

  Gilla

 9. Nummer tre får min röst. Det känns på något vis genuint svenskt, att det är svenska rollspel det handlar om. Alla de övriga omslagen, förutom de tre första, skulle kunna vara från vilket land som helst, bara att texten är på svenska. Dessutom påminner bilden på ankorna skepp om en serieruta i Watchmen där piratskeppet The black freightet kommer seglande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s