Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

links for 2009-09-17

 1. Profilbild för Micke

  Lika delar förskräckelse och fascination. Men va fan, det är upp till var och en hur dom lever sina liv. Om hon mår bra av det livet så shoot. Inte för att jag tror att hon gör det men ändå.

  Däremot vet jag att en uppsjö skribenter på FB gör vågen över att det är en kvinna som vågar ta bladet från munnen och bete sig som en kvinna.

 2. Profilbild för Snusmumriken
  Snusmumriken

  I runda slängar 60 pingbacks och nära 500 kommentarer på artikeln på Newsmill. Måste vara något slags rekord, så där är de i alla fall glada…

 3. Profilbild för Maria

  LOL är vad jag säger om saken. Det är bara för mycket för att orka bli upprörd.

 4. Profilbild för Martin Ackerfors

  Hellre ankor i Drakar och demoner då… 🙂

 5. Profilbild för Arvid

  Hmmm.. brukar inte den här typen av rabalder om att samhället är på väg i fel riktning vara ett tecken på att motståndaren redan har vunnit? De som moraliserar över sin samtids brister är väl som regel pucktvåa, samhället har redan accepterat den förändring som de förfasas över. Så har det ju sett ut när det gäller serietidningar, videovåld och datorspel (vilket inte minst har debatterats på denna blogg). Jag skulle inte bli förvånad om samma sak gällde även i detta fall.

  Jag hoppas att Anna blir en förebild för unga tjejer i den meningen att hon visar att det är ok att följa sina egna drömmar. Men jag tror hon har alltför marginaliserade åsikter för att få något större genomslag på svenska kvinnors livsval.

  1. Profilbild för Peter

   Eh, sina egna drömmar? Tror du ens på det skräpet själv?

   Smart drag av Anna f.ö. sådana där inlägg lär ju dra tittarsiffror. Och är man B-överklass som måste lägga ut sig i massmedia så är sådant viktigt.

   1. Profilbild för Arvid

    Jag skrev att jag ”hoppas” på något positivt men skrev sedan att jag _inte_ tror att hon kan påverka i någon nämndvärd omfattning.
    Så svaret på din fråga går att läsa ovan.

    Anledningen till att jag reflekterade över om detta var ett sista förtvivlat dödsskri från en borttynande värld var att det har kommit många artiklar som angripit den svenska jämställdheten på sistone. (Men kanske är det bara jag som inte sett det tidigare).

    http://www.newsmill.se/artikel/2009/03/03/om-salander-varit-man-hade-hon-betraktats-som-ett-avskum

    http://www.newsmill.se/artikel/2009/09/15/ingenting-gar-upp-mot-en-riktig-hemmafru

 6. Profilbild för Petter B
  Petter B

  Man får ju hoppas att hon har något att skölja munnen med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *