6 reaktioner till “links for 2009-07-29

 1. Hmm, ledset va. Har ett par polare som har kids i 7-12 års åldern. De spelar iaf Talsiman och känner till WH, samt är intresserade av att prova rollspel så helt åt skogen är det inte.

  Däremot var medelåldern på SSK förra året tämligen hög.

  Gilla

 2. Jag misstänker starkt att såväl lajv som forumrollspel har större tillväxt än bordsrollspel (eller, mer konkret: ökar medan bordsrollspel minskar). Frågan är bara hur mycket de överlappar, särskilt bland dem som börjar med något annat än bordsrollspel.

  Gilla

 3. Now I guess I’d always assumed that dice and paper roleplaying would gradually wither as computer-based roleplaying games became more and more immersive and effective. But on my recent trip to Scandinavia, where I visited a good few very impressive F&SF bookshops, I was assured that some areas of the old RPG scene are still in rude commercial health. I’m now wondering, though, whether a lot of that stuff gets bought by old soldiers like me, and Scott Lynch, and Ray Feist, wanting to read them while having a poo to see where the games have gone, rather than actually to run them in a proper session with, like, actual players (they always were the most irritating part of RPGs anyway, weren’t they, though?).

  Mycket passande passage!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s