Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

links for 2009-07-29

  1. Profilbild för kosta

   Hmm, ledset va. Har ett par polare som har kids i 7-12 års åldern. De spelar iaf Talsiman och känner till WH, samt är intresserade av att prova rollspel så helt åt skogen är det inte.

   Däremot var medelåldern på SSK förra året tämligen hög.

  2. Profilbild för Lukas

   Jag misstänker starkt att såväl lajv som forumrollspel har större tillväxt än bordsrollspel (eller, mer konkret: ökar medan bordsrollspel minskar). Frågan är bara hur mycket de överlappar, särskilt bland dem som börjar med något annat än bordsrollspel.

  3. Profilbild för kosta

   Har du nån koll på hur mkt forumrollspel som egentligen pågår? Eller något av det andra för den delen?

  4. Profilbild för Karl

   Now I guess I’d always assumed that dice and paper roleplaying would gradually wither as computer-based roleplaying games became more and more immersive and effective. But on my recent trip to Scandinavia, where I visited a good few very impressive F&SF bookshops, I was assured that some areas of the old RPG scene are still in rude commercial health. I’m now wondering, though, whether a lot of that stuff gets bought by old soldiers like me, and Scott Lynch, and Ray Feist, wanting to read them while having a poo to see where the games have gone, rather than actually to run them in a proper session with, like, actual players (they always were the most irritating part of RPGs anyway, weren’t they, though?).

   Mycket passande passage!

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Ack ja. De allra flesta av mina rollspelsinköp de senaste 10 åren är patetiskt ospelade. 🙁

    1. Profilbild för kosta

     Vilka är spelade?

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *