Datorn åt upp min ”The dragon keeper”-recension

Dragon keeperJag hade just skrivit en lång fin recension av Robin Hobbs nya bok The dragon keeper, men sen så åt datorn upp all text. Förstår inte riktigt hur. Ena minuten: tryggt sparat utkast. Nästa: ingenting. Sånt hände aldrig när jag skrev på mekanisk skrivmaskin!

Min främsta åsikt om The dragon keeper var i alla fall att väldigt lite hände på bokens 500 sidor. Allting var bara backstory och upplägg inför fortsättningen Dragon haven som släpps i vår. Okej att det är en story i två delar men det hade ju inte skadat om själva, du vet, handlingen, satte igång lite tidigare än på sidan 412.

Vad mer hade jag skrivit? Pfh… Att Hobbs Farseer/Liveship-värld efter nio böcker utvecklat en så pass komplicerad mytologi att jag börjar tappa kollen på vad som är ny info och vad som är referenser till tidigare händelser. Har man hört talats om Kelsingra tidigare, till exempel? Eller ”Map towers”?  Det har gått så långt att jag börjat googla efter någon sorts Hobb-faq. Utan framgång.

Jo, sen passade jag på att spy lite galla på Shaman’s crossing också. Hatar den boken.

En reaktion till “Datorn åt upp min ”The dragon keeper”-recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s