Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

links for 2009-07-07

  1. Profilbild för Paula

   Vad har ett namn med yrkeskunnighet att göra?

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Ingenting. Men mycket med trovärdighet.

    1. Profilbild för Lukas

     Är inte trovärdigheten redan skjuten i sank så snart tarotkorten kommer fram, eller åtminstone när en inhyrd spåtant ses som en rimlig utgift?

  2. Profilbild för Paula

   Kanske, kanske inte. Hon heter ju Polgara sedan barnsben, det är inget yrkesnamn som är påhittat för uppdraget. Det är klart att ett namn ska inge trovärdighet, det är ju sådär om en manlig chef skulle kalla sig för Hulken och samtidigt vara föreståndare för ett hem med föräldralösa barn…men heter han Gandalf från början, ska han behöva byta namn för att det ska vara förtroendeingivande? Bara en liten tanke. Skulle Polgara tas mer på allvar om hon hette Marianne, Lisa eller Pernilla?

   Angående tarotkort så är det upp till var och en vad man vill tro på. Om vissa känner stöd och vägledning från andliga verktyg så tycker jag att de kan få göra det. Tror man inte så kan man ju låta bli att läsa den spalten. Det finns så mycket annat som är värre skit än lite andlig vägledning….om man tänker efter.

   1. Profilbild för Lukas

    Nu vet jag inget om Polgaras personliga historia, och huruvida hon haft med sig namnet hela livet eller själv tagit det för att hon tyckte David Eddings böcker var så fruktansvärt bra att ett namn från dem skulle göra sig bra som en central punkt i hennes identitet. Det förstnämnda alternativet kan hon inte rå för; det andra är ett lite lustigt beslut.

    Och självfallet får man tro på vad man vill. Likaså får jag och alla andra också titta kritiskt på vad andra tror på, och hålla det för suspekt om folk tror på påskharar, flygande tefat och tarotkort. Frihet att tro innebär inte frihet från kritik.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *