Baudelaire tog mig till awesomeland

FanfarloCharles Baudelaires Fanfarlo var verkligen exakt som jag förväntade mig att den skulle vara: en ung författare svirar runt i Paris, hamnar i en kärlekstriangel, kärar ner sig en danserska/prostituerad och misslyckas med att skriva poesi. Liksom själva arketypen för dekadent franskt 1800-tal. Underbart.

Jag gillar även Baudelaires långa långa meningar väldigt mycket. Hans stil är raka motsatsen till min egen och meningarna kan flöda på hur länge som helst utan att tapa fart, rytm eller stringens. I love it! Det är som att läsa vin, detta.

Kort och gott awesome.

2 reaktioner till “Baudelaire tog mig till awesomeland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s