Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Baudelaire tog mig till awesomeland

FanfarloCharles Baudelaires Fanfarlo var verkligen exakt som jag förväntade mig att den skulle vara: en ung författare svirar runt i Paris, hamnar i en kärlekstriangel, kärar ner sig en danserska/prostituerad och misslyckas med att skriva poesi. Liksom själva arketypen för dekadent franskt 1800-tal. Underbart.

Jag gillar även Baudelaires långa långa meningar väldigt mycket. Hans stil är raka motsatsen till min egen och meningarna kan flöda på hur länge som helst utan att tapa fart, rytm eller stringens. I love it! Det är som att läsa vin, detta.

Kort och gott awesome.

  1. Profilbild för Petter B
    Petter B

    Har helt missat denna bok. En roman eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *