”Rollspel – din nya hobby”

Plötsligt låg det bara där på vindsgolvet, reklambladet från 80-talet. Skulle gissa att det är från vintern 84/85 eller eventuellt våren 85.

Texten känns så oskyldig och snäll att den tycks komma från ett annat århundrade … öh … vilket den ju faktiskt också gör. Smaka på formuleringar som ”Människor, mutanter och robotar kan hjälpa eller stjälpa dig på ditt uppdrag”. Mutant i ett nötskal.

din_nya_hobby_1

din_nya_hobby_2

4 reaktioner till “”Rollspel – din nya hobby”

 1. Det där bladet sitter etsat i minnet. Minns detaljer som vilka penslar man skulle använda, eller att rollformulären såldes i block om trettio stycken.

  Tanken på en tredimensionell miljö var oerhört lockande men det blev ju inte mycket sådant i praktiken.

  Gilla

  1. Jag måste bara berätta att jag faktiskt gjorde en 3D-modell av en av mina första spelmiljöer och det helt utan Prins August. Kategorin var ”grottkomplex med elakare utmaningar ju längre ner man kom”. MEN, jag gjorde istället ett berg som blev värre uppåt – skärelden istället för inferno så att säga – vilket jag själv tyckte var mycket nyskapande. När varje nivå var ritad kom jag på tanken att skära ut lagren i skumgummi och klistra dem på varandra så att berget faktiskt plötsligt stod där. Innandömet var visserligen oåtkomligt men modellen användes till exempel för att avgöra vad rollfigurerna kunde se från en balkong. Jag har fortfarande kvar berget – eftersom det är av skumgummi så är det ganska oömt.

   Gilla

 2. Apropå det ”kommande” släppet av Chock 1985 🙂 så har nyligen det skett ett försök samla in pengar till ett Chill 3rd Edition, som uppenbarligen är skrivet men inte tryckt. Läs mer här: http://www.chillrpg.com/ (Förhoppningsvis kommer det en förklaring till varför insamlingsperioden sattes till mindre än en månad)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s