Läs China eller dö! (Min flummigaste recension hittills)

China Miévilles The city and the city är FUCKING AWESOME.

Ja, boken är så bra att jag till och med använder den vedervärdiga blink-taggen. Då fattar ni.

I början av detta mästerverk tänkte jag ”Hm, det är här känns lite som Chabons The yiddish policemen’s union”, en tanke som fram mot bokens slut byttes ut mot ”Hm, det här känns lite som att komma till himmelriket utan att dö först”. Fast utan ”hm” och med höga skrik av förvriden extas.

Jag skulle gärna berätta varför jag tycker så, men det går inte. Så fort jag börjar tänka tillbaka på boken får jag gåshud över hela kroppen och börjar drägla. Så för min omgivnings skull nöjer jag mig med att konstatera att The city and the city faktiskt är sju gånger mer awesome än den här musikvideon. Greppa det om ni kan:

11 reaktioner till “Läs China eller dö! (Min flummigaste recension hittills)

 1. Jag har läst Perdido Street Station och the Scar. Perdido Street Station var riktigt bra (nästan lika bra som säg The Prestige), medans the Scar var dålig (lika dålig som valfri fantasymastodont).

  Sålunda: Skall jag läsa The city and the city?

  Gilla

 2. Tänkte ta och läsa lite China Mieville och har förstått att du läst Un lun dun och the city and the city. Har du läst något mer? Jag har kollat lite och det verkar som att några böcker utspelar sig i samma värld, men man måste inte läsa dom i nån speciell ordning?

  Vilken rekommenderar du?

  Gilla

  1. ”Perdido street station”, ”The scar” och ”Iron council” utspelar sig i samma värld. Jag rekommenderar dem skyhögt. Läs dem i den ordningen.

   ”King Rat”, ”Un lun dun” och ”The city and the city” är fristående. De är alla mycket bra.

   ”Looking for Jake” är ett gäng noveller. Den rekommenderar jag nog minst av Chinas böcker. Fast den är fortfarande mycket läsvärd.

   Gilla

 3. Aight, då blir det väl Perdido street station eller The city and the city antar jag. Eller det lokala bibblan köper in. Lyckades övertala dom till att köpa in några böcker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s