Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

”Äventyrsspel presenterar”

Ibland dyker det upp saker som man helt glömt bort. När jag satt och gjorde ”research” inför en kommande sinkadusmåndag så hittade jag den här gamla reklambroschyren. Av materialet att döma gissar jag att den är från 1990.

Blast from the past, eller vad säger ni?

Transkription

MUTANT: ETT ROLLSPEL I EN MÖRK FRAMTID

MUTANT — reglerna. Här hittar du alla regler för hur man spelar rollspel i de välkända mångmiljonsstäderna år 2090, där all kraft går åt till att överleva i skuggan av de stora företagens rovdjur.

TECHNO 2090 — en expansionslåda med ett hundratal vapen, fordon, datorer och mycket annat som gör din Mutantkampanj levande och trovärdig.

CYBERZONEN — ett tjockt regel- och äventyrshäfte om äventyr i Cyberkosmos, framtidens datanät som man kan koppla in hjärnan till och ge sig ut i med sin egen själ!

ÄVENTYR — med jämna mellanrum förser Äventyrsspel dig med nya äventyr i den mörka framtiden, så att krutröken aldrig hinner lätta.

SAGAN OM RINGEN ROLLSPELET

Bli hjälte och upplev Tolkiens Midgård inifrån!

Sagan om Ringen-rollspelet är ett av världens populäraste rollspel. Med hjälp av dessa realistiska regler kan du själv få uppleva äventyr i Tolkiens Midgård, och slåss mot orcher och nazgûler.

Äventyr — det finns ett stort antal äventyr publicerade, som utspelar sig i olika delar av Midgård — från bortre Harad till orcherberget Gundabad.

STJÄRNORNAS KRIG ROLLSPELET

Spelet för hjältemodiga rebeller i århundradets största äventyr!

Stjärnornas Krig-rollspelet — det eleganta rollspelet där du får uppleva hisnande äventyr i kamp mot det mörka imperiet och dess hänsynslöse krigsherre, Darth Vader!

Stjärnornas Krig Galactica — en utbyggnadslåda späckad med fakta om galaxens invånare, rymdskepp och vapen, för att din Stjärnornas krig-kampanj ska bli så komplett som möjligt.

Stjärnornas Krig Imperium — den kompletta beskrivningen av Darth Vaders arméer och ondskefulla rymdfottor, deras organisation, utseende och beväpning.

Äventyr — med dessa äventyr står du aldrig handfallen. Action, laser och hjältemod!

ÄVENTYRSSPEL PRESENTERAR

SINKADUS

Sveriges största och äldsta rollspelsmagasin.

Sinkadus utkommer med 6 nummer per år, och här får du de senaste rollspelsnyheterna, nya regler, tips om hur man målar tennfigurer, osv. Varje nummer innehåller också äventyr och kontaktannonser från andra rollspelare.

FANTASYFIGURER

För samlaren, spelaren och målaren!

Varannan månad kommer det 48 nya Drakar och Demoner-metallfigurer, monster, odöda, magiker, krigare… Måla dem vackert, och du har ett praktiskt och fantasieggande tillskott till ditt favoritrollspel — till marknadens lägsta priser!

VÄRLDENS BÄSTA FANTASY

Äventyrsspel publicerar mest fantasy i Sverige!

Varje månad hittar du en ny bok i kiosken. Conan, Elric, Fafhrd & Gråkatt — vi ger ut alla de stora fantasyklassikerna. Upptäck dem, du med!

DRAKAR OCH DEMONER – SPELET SOM BARA BEGRÄNSAS AV DIN FANTASI!

Drakar och Demoner grundregler inne­håller allt du behöver för att uppleva fan­tasiska äventyr i en värld full av monster och trolldom.

Drakar och Demoner Expert – utbygg­nads­lådan som ger större realism och mer magi åt ditt rollspelskampanj.

Drakar och Demoner Gigant – den slutgilti­ga expansionen till Sveriges populä­raste rollspel. Här finner du både övergripande regler som täcker den avancerade rollspelskampanjen.

Drakar och Demoner Magi – en påbygg­nads­sats med utförliga beskrivningar av många olika trollkarlsyrken, nära femhun­dra besvärjelser, en spårkortlek, tennfigurer – sammanlagt tre tjocka häf­ten med magiregler.

Drakar och Demoner Monster – en efterlängtad tjock låda med alla de klassiska monstren att använda i din roll­spels­kam­panj, plus ett stort antal nya, farliga, intressanta varelser som ger din kampanj stor bredd.

Ereb Altor – den klassiska världen som Dra­kar och Demoner utspelar sig i. I fyra tjocka häften beskrivs hela kontinenten Ereb på planeten Altor, dess lagar, län­der och folk. En stor färgkarta medföljer.

Äventyr – Äventyrsspel publicerar varan­nan månad nya äventyr, både lättspelade till grundlådan och mer om­fångsrika till Expert, av varierande omfattning och svårighetsgrad.

Du kommer aldrig att stå utan äventyr till ditt spel!

 1. […] (Förresten, om ni är sugna på mer jox från förr, kolla in detta.) […]

 2. Profilbild för ayjef

  Den där magi-boken har jag aldrig sett förr? Hur skiljer den sig från mitt grå häfte tro?

  1. Profilbild för Magnus Edlund

   Det där är omslaget till den sk Magiboxen. Jag tror att det grå häftet (som innehåller en massa besvärjelser, va?) bara var en av böckerna som fanns med i boxen.

   1. Profilbild för brynolf

    Yep, sen fanns det en svart och en vit bok med samma symbol på. Plus en spådomskortlek och lite annat shit.

 3. […] ”Äventyrsspel presenterar”. […]

 4. […] (Förresten, om ni är sugna på mer jox från förr, kolla in detta.) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *