Huga, vilka Hugo!

Årets Hugo-nomineringar har dykt upp.

Mot alla odds så har jag lyckats läsa fyra av de fem nomineringarna till Årets bästa roman: Anathem, The graveyard book, Little brother och Zoë’s tale. Jag sätter 500 pix på att Anathem vinner.

I kategorin Bästa grafiska berättelse tippar jag att Y the last man tar hem spelet.

Bästa långfilm: WALL-E.

Bästa kortfilm: Dr Horrible’s sing-a-long blog.

När det gäller de andra kategorierna så har jag ingen aning.

6 reaktioner till “Huga, vilka Hugo!

   1. Därför att medan jag mycket att kritiken som riktas mot priset – i regel, om än inte alltid, är det bra böcker som vinner – är omotiverad, så är det ett omröstningspris. Den lider av att vara för lång (särskilt om den är skriven som Stephenson brukar, med sidospår och utflykter som, tyvärr, skrämmer bort många): jag har svårt att tänka mig att det inte finns kongressmedlemmar som tänkt läsa igenom alla romaner och rösta som inte börjar läsa och sedan tänker ”men vad fan, tar det aldrig slut?” … men kanske inte vill låta bli att rösta för det.

    Därför att alla fyra andra böcker är skrivna av författare som inte bara är lästa (det är alla fem, förstås), utan dessutom är omtyckta personer och skribenter vid sidan av sitt skönlitterära författare: Scalzi med Whatever, Gaiman med sin blogg (och för att han är en allmänt trevlig och omtyckt person), Doctorow lite överallt (dessutom är det i Kanada) och Stross med allmänt hög nätnärvaro.

    Till exempel.

    //JJ

    Gilla

   2. Inte för att du kan vinna på bara ett namn, även om du heter Gaiman, förstås. Men det kan onekligen hjälpa till. Jag tror inte att särskilt många andra hade vunnit med Coraline, till exempel.

    //JJ

    Gilla

   3. Sedan kan man förstås fråga sig om det faktum att antingen Scalzi eller Stross har kommit två i omröstningarna de tre senaste åren (och i två av dem har den som inte kommit tvåa varit trea) pekar på att det är dags för någon av dem snart eller bara på att det är någonstans där som de hör hemma i omröstningarna.

    //JJ

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s