Best of wrnu: Mitt hjärta slår för dig

I dag i ”Best of wrnu”: Vampyrer och dansband. Don’t miss it!

Värmländskt kulturarv.

Jag sitter här funderar på att köra lite vampyrrollspel med Solar System som regelsystem. Skulle behöva hjälp att hitta på lite crunch. Men först lite allmän info:

Kampanjens namn: Mitt hjärta slår för dig.

Tema: Gothic folkhem. Dansband by Night. Alla talar hälsingemål.

Vad man spelar: Vampyrer i svensk småstad.

Stämning:
Dansbandskväll på Högslogen utanför Hudiksvall. Hembränt och Schweppes i baksätet på en gammal Volvo. En något för tight läderkjol. En man i randig skjorta och mustasch äger dansgolvet. Kaj och Lotta hånglar bredvid ciggautomaten. Sångerskan i Dallaz vinglar till på scenen. Ute på parkeringen spelar någon Scooter på en vansinnigt dyr bilstero. Två unga tjejer skrattar hysteriskt. Bakom scenen sitter Jonas nedsjunken i en skabbig läderfotölj och låter den blonda ynglingen i truckerkeps bita honom på insidan av låret och dricka hans blod.

Inspiration: True blood (tv), Anne Rice (böcker), Vampire the Masquerade (rpg), Rallybrudar (film), Dansbandskampen (tv), Black Jack (film), Låt den rätte komma in (bok), Sveriges bästa dansband vol 11 (cd), Livet är en schlager (film).

Det jag först och främst skulle behöva lite hjälp med är secrets. Jag utgår från att alla vampyrer har en secret som heter, typ, ”Vampyr”. I den innefattas alla egenheter som alla vampyrer har, nämligen:

Vad? Kan inte komma i närheten av havtorn.
Varför? Därför att vampyrer måste vara jättekänsliga för någonting, men vitlök är för uppenbart. Havtorn är tillräckligt vanlig (trendigaste frukten 2008) för att kunna ställa till problem för rollpersonerna, men inte så vanlig att rp inte ens kan gå in på kvartersbutiken. I östeuropeisk folklore har havtorn dessutom traditionellt samma effekt som vitlök mot vampyrer. Så det finns prejudikat.

Vad? Tar skada av silver.
Varför? Tvingar rollpersonerna att ständigt vara vaksamma. Skaka hand med någon som har en silverring? Inte en bra idé. Kan skapa en känsla av fara även i helt vardagliga situationer.

Vad? Måste bli inbjuden för att kunna kliva in i en människas bostad. Efter att ha blivit inbjuden kan vampyren komma och gå som hon vill.
Varför? Skapar situationer där människor har överhanden gentemot vampyrer. Kan ge upphov till intressanta scener. Visar dessutom väldigt starkt att vampyrer är något annat än människor med huggtänder. De står utanför. Isolerade.

Vad? Är snabbare, starkare, stryktåligare och har bättre sinnen än människor.
Varför? Därför att det är häftigt.

Vad? Kan bara dödas av en påle genom hjärtat, av solljus, silvervapen, eller genom att halshuggas och begravas i en korsning. All annan skada gör förvisso vampyren illa, men dödar den inte.
Varför? Därför att jag inte gillar när rollpersoner dör för lätt. Nu krävs det en fiende som vet vad hon sysslar med, alternativt ovanligt klumpiga spelare, för att en rp ska stryka med. Får vampyren dödligt mycket fysisk skada på annat sätt, faller hon i dvala. Det krävs blod för att komma ur dvalan.

Vad? Vampyrblod helar människor och gör dem tillfälligt starkare. Det skapar även ett band mellan vampyren och människan.
Varför? Kan leda till intressanta förhållanden mellan vampyrer och människor.

Hur skildrar man dessa förmågor på bästa sätt i Solar System? Vissa saker behöver egentligen inte regler, som att behöva bli inbjuden till ett hem.

Alla åsikter och idéer är välkomna!

(Mitt hjärta slår för dig är för övrigt en låt med Kikki Danielsson.)

Ursprunglig tråd.

17 reaktioner till “Best of wrnu: Mitt hjärta slår för dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s