Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Etgar Keret = Da man

c17839Etgar Keret är en jävel på att skriva noveller. Som ni vet är jag inte överdrivet förtjust i noveller, men Keret — han är bra. Missing Kissinger är klassiskt Keret. Korta (ofta inte mer 2 sidor) skruvade berättelser med mycket humor och absurditeter. Han har en väldigt karaktäristisk stil som på något sätt kan förena de mest galna idéer men ett existensiellt vemod djupare än en skogstjärn.

Om det finns ett problem med Missing Kissinger så är det kanske just detta. Det blir lite för mycket av samma stil, speciellt om man som jag har läst en annan Keret-bok nyligen (The Nimrod flipout). Det finns egentligen ingen skillnad mellan de två böckerna — novellerna från båda skulle kunna ligga mellan samma pärmar utan problem.

Men detta är ett lyxproblem, av samma typ som att föräta sig på rysk kaviar. Etgar Keret är förbannat bra. Läs honom nu.

  1. Profilbild för Martin Ackerfors

    Han verkar störtskön. Måste skaffa den här eller The Nimrod Flipout så jag kan se om det är så perfekt för mig som du får det att låta. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *