Ta makten över ditt ansikte!

Är du trött på att se ut som en geometriskt figur när du kommenterar saker här på piruett, eller på andra bloggar? Skaffa en gravatar! Börja blogga har skrivit en behändig guide hur du går till väga. Enkelt och kostnadsfritt.

För, ärlig talat, du vill väl inte se ut som Olle Sahlin?

ollekom

Eller — bevare oss väl — Nils Gulliksson?

nilskom

Varför riskera ett sådant öde — värre än döden — när du kan vara lika snygg som Johan Anglemark …

joahnkom

… TD Hedengren …

tdkom

… eller till och med som  jag? (Fast, och nu måste jag vara ärlig, det är extremt osannolikt att du hittar en lika snygg bild som min.)

magnuskom

Så släng av dig ditt slumpgenererade mönster och ta makten över ditt utseende på Gravatar.com.

20 reaktioner till “Ta makten över ditt ansikte!

 1. Fast man kan bara använda små bokstäver i namnet. Så då blir det att välja mellan att se ut som stryk eller skiva sitt namn som om man vore en femåring.

  Gilla

 2. ”Klicka på länken, och du kommer till en sida där du får välja ett “nickname”, alltså ett smeknamn (kan inte ändras, endast små bokstäver)…”

  Alltså, du får bara använda små bokstäver i namnet. Jag kan inte heta Arvid utan måste döpa mig till arvid2464 eller något annat namn som inte är taget och inte har stora bokstäver. Jag vet inte om det är ett pris värt att betala även om det skulle det vara trevligt att bestämma sin bild själv.

  Gilla

  1. Men det är bara användarnamnet på gravatar.com, som du bara använder när du skapar/ändrar din gravatar. Bilden i sig (som min anka här till höger) är sedan kopplad till den epostadress du anger, inte till användarnamnet på gravatar.com. Som du ser heter jag Magnus Edlund här i kommentarerna, men piruett på gravatar.com.

   Så när du kommenterar skriver du bara ditt namn — Arvid — i Namn-fältet, och den epost-adress du angav på gravatar.com i Epost-fältet. Presto! Din egen bild dyker upp bredvid dina kommentarer.

   Gilla

 3. Gravatar sätter ju bilden efter den e-postadress du knyter till bilden och som du anger varje gång du kommenterar. Det har med andra ord inget med användarnamnet att göra.

  Och det är klart att man ska ha en gravatar, även om den inte kan vara lika snygg som min. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s