Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Best of wrnu: I natt jag drömde någonting jag aldrig drömt förrut…

I dag inleds en ny återkommande ”feature” här på piruett.se: Best of wrnu. Det är här jag återpublicerar mina ”bästa” inlägg från forumet på www.rollspel.nu. Ett forum där jag varit mer eller mindre aktiv de senaste 9-10 åren.

(Ja, jag är pinsamt lat.)

I nov 2006 drömde jag en förbannat konstig dröm. Jag skrev ner den, och nu är det dags att visa upp den för världen (igen). Enjoy,

https://flic.kr/p/4pcMzP

I en liten by på landet bodde en familj. En vanligt, alldaglig, landsortsfamilj som drev en bondgård. Pappa, mamma, två unga barn och kanske några hundrar som sprang som yrväder över tomten. Grannsämjan var fantastiskt, och folket i de närliggande gårdarna hälsade ofta på varandra och hade kalas.

Lite Barnen i Bullebyn-idyll, helt enkelt.

Och så blev modern i familjen gravid igen. Alla blev jätteglada – nu skulle Anton och Svea få den där lillebrorsan/systern de ständigt tjatade om.

Men något var fel. Till en början var det bara småsaker, som att hundarna undvek den gravida mamman, att småbarnen hade mardrömmar, och att tre av kossorna dog oförklarligt. Men någon månad in i graviditeten började mamman förändras — både fysiskt och psykiskt.

Hon blev argsinnt och våldsam. Svor och förbannade alla omkring sig. Hotade barnen och slog ihjäl en av hundarna med en spade. Samtidigt började kvinnan förvridas. Hennes ansikte blev allt mer omänskligt, hon blev större, starkare och började anta groteska proportioner.

För varje vecka som gick blev det bara värre. Pappan vågade inte längre sova i samma rum som henne, livrädd för att hon skulle göra något medan han sov. Till slut flyttade han in hos en granne med barnen.

När mitt drömjag anlände till byn ”för att reda ut saker och ting”, var mamman ett monster. Hon såg ut som bergstrollet i Sagan om Ringen, fast med en del cthulhu-drag. Hon var stor och muskulös, med slemmig grå hy. Hennes händer var enorma men hade bara tre långa fingrar. Hon satte skräck i hela byn, hade dödat nästan alla boskap och rövat bort och ätit upp en av granndöttrarna.

Exakt hur mitt drömjag hade tänkt lösa situationen fick jag aldrig reda på. Händelseförloppet avbröts lite när min kompis Olof, i drömmen, dök upp och skrek ”DET HÄR ÄR PRECIS SOM I RIKET 2!!”

Många frågor kvarstår: Varför blev mamman ett monster? Går det att göra henne normal igen? Hur besegrar man monstret? Vilka stats har hon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *