Just nu läser jag …

… Tim Powers, Three days to never. Har kommit en tredjedel in i boken och den känns märkligt oengagerande. Detta trots att den innehåller israeliska psi-agenter, Einstein, spöken i tv-apparater, Charlie Chaplin, telepatiska barn och en blind kvinna som ser ut som Audrey Hepburn. Hoppas att den tar sig.

The year’s best fantasy and horror, sixth annual edition. Massor med noveller skrivna 1992 (eller om det var 1991). Än så länge inga höjdare, men jag tar det ganska långsamt.

… Måns Broman mfl, Österhavets otämjda riken. För att vara en kampanjmodul om hav och sjöfart handlar väldigt mycket av innehållet om saker som ligger på landbacken. Ändå är boken helt lysande än så länge.

Vad läser du just nu?

27 reaktioner till “Just nu läser jag …

 1. Jag läser Kinesisk historia av Alf Henriksson. Underhållande och lättläst, men rätt så ytligt om Kinas långa historia. Sedan ligger Allt av Martina Lowden och väntar på att bli färdigläst. Det lär den få göra ett tag till, misstänker jag.

  Gilla

   1. Det är en ganska spretig och ofokuserad bok, vilket inte är särskilt konstigt eftersom den består av Martina Lowdens mer eller mindre tokiga dagboksanteckningar. Ett häftigt, men aningen tröttande, stilexperiment. Ingen handling, väldigt märkligt och ofta ganska charmigt. Men det är ingen bok som jag orkar sträckläsa, det har blivit några sidor nu och då.

    Gilla

   2. Det är en ganska spretig och ofokuserad bok, vilket inte är särskilt konstigt eftersom den består av Martina Lowdens mer eller mindre tokiga dagboksanteckningar. Ett häftigt, men aningen tröttande, stilexperiment. Ingen handling, väldigt märkligt och ofta ganska charmigt. Men det är ingen bok som jag orkar sträckläsa, det har blivit några sidor nu och då.

    Gilla

 2. Jag läser Kinesisk historia av Alf Henriksson. Underhållande och lättläst, men rätt så ytligt om Kinas långa historia. Sedan ligger Allt av Martina Lowden och väntar på att bli färdigläst. Det lär den få göra ett tag till, misstänker jag.

  Gilla

   1. Det är en ganska spretig och ofokuserad bok, vilket inte är särskilt konstigt eftersom den består av Martina Lowdens mer eller mindre tokiga dagboksanteckningar. Ett häftigt, men aningen tröttande, stilexperiment. Ingen handling, väldigt märkligt och ofta ganska charmigt. Men det är ingen bok som jag orkar sträckläsa, det har blivit några sidor nu och då.

    Gilla

 3. The Name if the Wind är den bok som har mig i sitt grepp för det är en väldigt fänglande berättelse. JAg försöker analysera vad som gör den så bra för att kunna skriva en lång och djup recension, men misstänker att det blir något lite kort som ”Läs den den är jättebra!” Hade inte du fått nog av antologier?

  Gilla

 4. The Name if the Wind är den bok som har mig i sitt grepp för det är en väldigt fänglande berättelse. JAg försöker analysera vad som gör den så bra för att kunna skriva en lång och djup recension, men misstänker att det blir något lite kort som ”Läs den den är jättebra!” Hade inte du fått nog av antologier?

  Gilla

  1. Jo … jag har absolut fått nog av antologier. Men just den här har sått i bokhyllan sedan …. 95, typ. Och jag har ju lovat mig själv att inte köpa nya böcker förrän jag läst ut allt som jag redan har stående… Du förstår mitt dilemma.

   Gilla

 5. The Name if the Wind är den bok som har mig i sitt grepp för det är en väldigt fänglande berättelse. JAg försöker analysera vad som gör den så bra för att kunna skriva en lång och djup recension, men misstänker att det blir något lite kort som ”Läs den den är jättebra!” Hade inte du fått nog av antologier?

  Gilla

  1. Jo … jag har absolut fått nog av antologier. Men just den här har sått i bokhyllan sedan …. 95, typ. Och jag har ju lovat mig själv att inte köpa nya böcker förrän jag läst ut allt som jag redan har stående… Du förstår mitt dilemma.

   Gilla

 6. Jag försöker undvika att läsa böcker, eller åtminstone skönlitteratur, ”just nu”. Varför gå och sätta sig vid datorn – eller göra någonting annat – om jag är mitt i en bok? Det kan jag göra när jag har läst ut den.

  Jag läste inte heller ut Allt, men den är inte dålig. Välskriven. Någorlunda engagerande. Det blev bara lite för mycket av samma sak till slut för min del.

  //JJ

  Gilla

   1. När jag skriver det här: sitter vid datorn.

    Jag läser ju böcker. Men åtminstone skönlitteratur brukar jag sträckläsa, så när jag sätter mig vid datorn och får sådana frågor är jag för det mesta mellan böcker, inte mitt i en, och då är det svårt att svara på vad man läser ”just nu”. 🙂

    //JJ

    Gilla

   2. När jag skriver det här: sitter vid datorn.

    Jag läser ju böcker. Men åtminstone skönlitteratur brukar jag sträckläsa, så när jag sätter mig vid datorn och får sådana frågor är jag för det mesta mellan böcker, inte mitt i en, och då är det svårt att svara på vad man läser ”just nu”. 🙂

    //JJ

    Gilla

 7. Jag försöker undvika att läsa böcker, eller åtminstone skönlitteratur, ”just nu”. Varför gå och sätta sig vid datorn – eller göra någonting annat – om jag är mitt i en bok? Det kan jag göra när jag har läst ut den.

  Jag läste inte heller ut Allt, men den är inte dålig. Välskriven. Någorlunda engagerande. Det blev bara lite för mycket av samma sak till slut för min del.

  //JJ

  Gilla

   1. När jag skriver det här: sitter vid datorn.

    Jag läser ju böcker. Men åtminstone skönlitteratur brukar jag sträckläsa, så när jag sätter mig vid datorn och får sådana frågor är jag för det mesta mellan böcker, inte mitt i en, och då är det svårt att svara på vad man läser ”just nu”. 🙂

    //JJ

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s