Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Bästa böckerna 2008: Nr 1+

secretmoscowEkaterina Sedias The secret history of Moscow är som Neil Gaimans American Gods, fast hälften så tjock och dubbelt så bra. Sedia är den romanförfattare Gaiman alltid drömt om att bli. Hon skriver effektivt och målmedvetet, utan det dökött som Gaiman slänger med i sina romaner. Hon skriver om tragiska, sårade, människor som lever i samhällets utkant. Hon skriver på ett sätt som får det att riva i hjärtat på en, hon skriver med passion, med humor, med en gudabenådad känsla.

Det här är utan tvekan den bästa boken jag läste 2008.

Förmodligen den bästa jag läst på flera år.

 1. […] Sedia, The Secret History of Moscow (Dec 25, […]

 2. Profilbild för Olivia

  Jag tyckte att den var riktigt bra, men den saknade något ändå. Den hade en massa fantastiska karaktärer som man bara precis fick grepp om innan man presenterades för nästa. Fast hon är verkligen en lovande författare (även om ”The Alchemy of stone” inte alls var lika bra).

  1. Profilbild för Magnus Edlund

   Attans! Jag som har Alchemy högt högt upp på min att läsa-lista. 🙁

   1. Profilbild för Olivia

    Den var inte jättedålig, jag hade nog för höga förväntningar. Min (lite för långa) recension finns här: http://subjektivaolivia.blogspot.com/2008/10/ekaterina-sedia-alchemy-of-stone.html

  2. Profilbild för Magnus Edlund

   Attans! Jag som har Alchemy högt högt upp på min att läsa-lista. 🙁

 3. Profilbild för Olivia

  Jag tyckte att den var riktigt bra, men den saknade något ändå. Den hade en massa fantastiska karaktärer som man bara precis fick grepp om innan man presenterades för nästa. Fast hon är verkligen en lovande författare (även om ”The Alchemy of stone” inte alls var lika bra).

 4. Profilbild för Olivia

  Jag tyckte att den var riktigt bra, men den saknade något ändå. Den hade en massa fantastiska karaktärer som man bara precis fick grepp om innan man presenterades för nästa. Fast hon är verkligen en lovande författare (även om ”The Alchemy of stone” inte alls var lika bra).

  1. Profilbild för Magnus Edlund

   Attans! Jag som har Alchemy högt högt upp på min att läsa-lista. 🙁

   1. Profilbild för Olivia

    Den var inte jättedålig, jag hade nog för höga förväntningar. Min (lite för långa) recension finns här: http://subjektivaolivia.blogspot.com/2008/10/ekaterina-sedia-alchemy-of-stone.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *