Bästa böckerna 2008: #2

Kurt Busiek, Astro City: The Dark Age, book 1
Busiek återvänder till Astro City efter en alldeles för lång paus. Den här gången reser han tillbaka i tiden och skildrar stadens galna 70-tal. Som vanligt berättas historier om människor och deras problem — kärlek, avundsjuka, hopp, hämnd och girighet — bara med den lilla detaljen att kryllar av superhjältar i bakgrunden. Vackert tecknat, vackert berättat.

Det är svårt att inte imponeras av Busiek. Hans berättelser har egentligen ingenting med superhjältar att göra, men ändå skriver han de bästa superhjältehistorierna just nu. Helt i klass med Moores Watchmen.

Hoppas inte nästa volym dröjer lika länge.

(Jag är osäker på om man har lika mycket utbyte av Dark age om man inte redan läst Busieks tidigare Astro City-samlingar. För säkerhets skull rekommenderar jag att börja med Life in the big city och fortsätta därifrån.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s