Bästa böckerna 2008: #7

Patrick Rothfuss, The Name of the Wind
Klassisk fantasy skriven av en författare som vet vad han sysslar med. Lite väl mycket cliffhanger över det hela, hela boken är som ett enda upplägg inför vad som komma skall, men Rothfuss skojiga idéer och säkra språk väger mer än väl upp.

Huvdpersonen, Kvothe, är större än livet (heter det så på svenska?). Han är en Odysseus, en Akilles, en Aragorn. Han är bäst på allt han tar sig för, han är ett geni, ett underbarn, en svant. Men han är inte tråkig, för han har svagheter. Han är en människa, men mänskliga problem och mänskliga brister. Det ska blir intressant att se vad Rothfuss gör av detta i framtida böcker. För jag hoppas verkligen att han gör något av det. En övermänniska utan brister är bara en superhjälte av den tråkigaste Stålmannen-sorten.

Läs recensionen: Jag blir irriterad på Patrick Rothfuss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s