Same same but different

Omslaget till Zoes Tale
Helt LOL, liksom.

John Scalzis Zoe’s tale utspelar sig samtidigt som hans tidigare bok The last colony. I stort är handligen samma, fast med en annan huvudperson. Zoe är en tonårig tjej som, liksom, just upptäckt pojkar och dessutom är värsta hemliga drottningen för en massa rymdvarelser. Som om det inte var tillräckligt jobbigt att vara 14, asså. Men hon är typ hur cool som helst och tar inte skit från någon.

Det här är en typisk Scalzibok, fast för fjortisar. Folk säger inte ”fuck” — och det är ju astrist, för är det något fjorisar gillar så är det att svordomar, det vet ju alla — och istället för en massa gubbar så handlar boken mest om typ tonåringar. Handligen har man lätt sett förrut. Osäker-tjej-utför-stordåd.

Men jag tror att oavsett ålder så gör snacket, eller vad man ska kalla det, det värt att läsa boken. Scalzi lyckas — helt sjukt! — få Zoe att låta trovärdig. Gubbar brukar ju inte fatta shit.

Synd bara att boken aldrig blir spännande. I alla fall inte om man, typ, som jag, redan har läst The last colony. Värsta sugigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s