Och nu: Nördiga julklappstips

Jag tror visst att det börjar lacka mot jul. Som den rättrådiga människa jag är känner jag därför ett ansvar mot er, mina läsare, att ni får en så perfekt jul som möjligt. Därför: julklappstips!

Julklappar är inte riktigt som andra presenter. Det räcker inte bara att ge bort en ”bra” present. Julklappar måste, över allt annat, vara roliga att få. Exempelvis så är dvdboxen med första säsongen av Battlestar galactica otroligt bra underhållning, men skolådan med alla Sex and the city-avsnitt är en bättre present, trots att själva tv-serien är sämre. På samma sätt är det roligare att få Robo Rally i julklapp än Carcassonne — trots att båda är lysande brädspel.

Nyckelorden för julklappar är alltså ”större” och ”lyxigare”.

Här är mina tips:

The complete Star Wars encyclopedia
Dryga 1200 sidor Star Wars. Allt du någonsin velat veta, och förmodligen väldigt mycket som du inte vill veta. Väger bara 5 kg och kostar 958 kr.

Absolute Sandman, vol 1-4
Neil Gaimans mästerverk samlat i fyra extremt lyxiga, inbundna, mastodontutgåvor. Det blir faktiskt inte bättre än så här. Ett måste för varje nördbokhylla. Varje volym kostar 698 kr.

The Chronicles of Conan
Allt RE Howard någonsin skrev om allas vår favoritbarbar. 1,3 kilo inbundna muskler, damer i nöd och hemska monster. Bara för 275 kr, vid Crom!

The Necronomicon: The best weird tales of HP Lovecraft
En present i samma anda som Conansamlingen, ovan. En snygg, inbunden bok innehållande det bästa av Lovecrafts skräckproduktion. 254 kr.

Hayao Miyazaki Box
Spirited Away, Min granne Totoro, Kickis expressbud, Det levande slottet. Fyra av världens bästa filmer i en och samma box. 349 kr.

Battlestar Gallactica, säsong 1-4
Världens bästa science fiction-tvserie. Alla fyra säsonger. Fler rymdskepp och robotar än ens tomten får ner i sin säck. 1299 kr.

Merlotte snapsglas
Direkt från HBO:s mest blodsugande serie, True blood, till din baksmälla. Snapsglas med baren Merlottes karaktäristiska logotyp, fyra stycken för $19,99.

2 reaktioner på ”Och nu: Nördiga julklappstips

  1. Nja, med tanke på att Necronomicon i likhet med nästan alla utgåvor av Lovecraft är baserad på nytryck av nytryck av nytryck kan väl den inte rekommenderas. VISSA fel är rättade, men det står fortfarande ”air out” i stället för ”an ant” i ”The Dream-Quest of Unknown Kadath”.

    Gilla

  2. Nja, med tanke på att Necronomicon i likhet med nästan alla utgåvor av Lovecraft är baserad på nytryck av nytryck av nytryck kan väl den inte rekommenderas. VISSA fel är rättade, men det står fortfarande ”air out” i stället för ”an ant” i ”The Dream-Quest of Unknown Kadath”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s